FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinu od sutra znanstveni skup entomologa srednje Europe

Autor: vvar
VARAŽDIN , 28. lipnja 2011. (Hina) - U Varaždinu će sutra početi 22. međunarodni znanstveni skup entomologa srednje Europe (SIEEC) koji organiziraju Hrvatsko entomološko društvo, Upravni odbor SIEEC-a i varaždinski Gradski muzej, priopćio je danas taj muzej, navodeći da će znanstveni skup trajati do nedjelje te okupiti stotinjak znanstvenika iz Hrvatske i zemalja srednje Europe.

Riječ je o skupu koji okuplja širok krug znanstvenika s područja entomologije i održava se svake druge godine u jednoj od zemalja srednje Europe.

U Hrvatskoj će biti održan prvi put, i to u palači "Herzer", gdje je smješten Entomološki odjel varaždinskoga Gradskog muzeja u kojemu se čuva vrijedna zbirka najvećega varaždinskog prirodoslovca Franje Košćeca.

Zbirka je izložena u stalnom postavu pod nazivom "Svijet kukaca", a jedinstvena je i, po mišljenju međunarodnih stručnjaka, jedna od najljepših zbirki te vrste u Europi.

Međunarodni znanstveni skup entomologa srednje Europe odlična je prilika za predstavljanje i razmjenu znanstvenih rezultata entomologa iz cijele regije koji se bave različitim aspektima entomologije.

Na skupu će se obrađivati teme s područja faunistike, ekologije, biogeografije, fiziologije, taksonomije, sistematike i filogenije kukaca te različiti aspekti primijenjene entomologije.

(Hina) xvvar ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙