FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 24. lipnja

Autor: ista
ZAGREB, 23. lipnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 24. lipnja.

BRUXELLES - Drugog dana dvodnevnog sastanka na vrhu Europske unije šefovi država i vlada trebali bi donijeti političku odluku o završetku pristupnih pregovora s Hrvatskom do kraja lipnja i potpsivanju ugovora o pristupanju do kraja ove godine.

BRUXELLES - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor sastat će se na kraju summita EU-a s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem, predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Nakon sastanka predviđena je zajednička konferencija za novinare na kojoj će biti objavljena odluka Europskog vijeća o završetku pristupnih pregovora. Premijerka će se u petak zasebno sastati i s povjerenicom za pravosuđe Vivian Reding.

LJUBLJANA- Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sudjelovat će na obilježavanju Dana državnosti i 20 godina neovisnosti Slovenije u Ljubljani. Predviđeno je sudjelovanje predsjednika Josipovića na svečanom ručku kojeg u čast predsjednicima susjednih država priređuje slovenski predsjednik Danilo Tuerk, kao i zajednička šetnja središtem Ljubljane predsjednika Josipovića, Tuerka i predsjednika Austrije, Italije i Mađarske. Središnji dio proslave Dana državnosti održat će se na Kongresnom trgu.

ANKARA - Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas sastaje se s turskim premijerom Tayyipom Erdoganom.

Dežurni:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Srđan Baković

Naveler: Domagoj Janković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙