FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra privođenje Brodarca u Osijek

Autor: ivuc
OSIJEK,20.06.2011.(Hina) - Privođenje bivšeg načelnika sisačke Policijske uprave Đure Brodarca i dvojice suosmnjičenih za kazneno djelo ratnoga zločina protiv civila na sisačkome području 1991. i 1992. na osječki Županijski sud očekuje se sutra popodne, doznaje se danas od tog suda.

Glasnogovornik suda Miroslav Rožac izjavio je za Hinu da je policija zatražila zadržavanje trojice uhićenika za dodatnih 24 sata kako bi u cijelosti dovršila kriminalističku istragu i obavila sve pretrage nužne za podnošenje kaznene prijave.

Zato se privođenje osumnjičenika očekuje sutra rano poslijepodne, rekao je Rožac.

Policija je danas uhitila 67-godišnjeg bivšeg načelnika sisačke Policijske uprave Brodarca, bivšeg zapovjednika djelatnih i pričuvnih sisačkih postrojba Vladu Milankovića (49) i bivšeg pripadnika pričuvnog sastava sisačke Policijske uprave Dragu Bošnjaka (53). Brodarac i Milanković osumnjičeni su za ratni zločin po zapovjednoj odgovornosti, a Bošnjak se tereti za individualno kazneno djelo.

Za istragu o ratnim zločinima na sisačkome području od rujna prošle godine mjerodavno je osječko Županijsko državno odvjetništvo. Takvu je odluku donio glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, a neki su mediji izvještavali kako je to učinjeno zbog navodnog nezadovoljstva radom Županijskoga državnog odvjetništva u Sisku.

(Hina) xivuc yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙