FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitica: Kupujmo hrvatsko

Autor: ztes
VIROVITICA, 18. lipnja 2011. (Hina) - U akciji Hrvatske gospodarske komore "Kupujmo hrvatsko", kojoj je cilj promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta koja se danas održava u Virovitici, sudjeluje 135 tvrtki i obrta iz cijele Hrvatske

Akcija se od 8 do 14 sati održava na virovitičkom Trgu kralja Tomislava, a ove godine svoje proizvode izlaže i po promotivnim cijenama prodaje do sada najveći broj gospodarstvenika iz Virovitičko-podravske županije, njih 42.

Uz najviše prehrambenih proizvoda kupcima se nude i ekološki proizvodi, suveniri, rukotvorine i tradicijski proizvodi nastali u malim obrtima, zadrugama i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, kao dio zajedničke akcije Ministarstva rada, gospodarstva i poduzetništva, HGK i HOK-a "Vrijedne ruke".

Otvarajući manifestaciju predsjednik HGK Županijske komore Virovitica Ivan Slamić istaknuo je da akcijom „Kupujmo hrvatsko“ HGK i dalje nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda što će pomoći očuvanju radnih mjesta, a povećana potrošnja, rekao je, omogućit će širenje hrvatskih proizvoda na druga tržišta.

U prvom kvartalu ove godine izvoz je u Virovitičko-podravskoj županiji, rekao je Slamić, znatno opao te naglasio da poduzetnici za podizanje konkurentnosti trebaju pomoć monetarne i fiskalne politike. "HGK, HOK, HUP i Vlada RH zajedničkim snagama moraju definirati izvoznu politiku kako bi hrvatski izvoznici sačuvali tržište i povećavali proizvodnju. Bojim se da će u suprotnome suficit izvoza koji je Virovitičko-podravska županija imala do sada, doživjeti još veći pad", istaknuo je Slamić.

Akcija "Kupujmo hrvatsko" ove se godine održava u 21 gradu, počela je u Čakovcu 14. svibnja, a završava u Zagrebu 17. rujna.

(Hina) xztes ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙