FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović otvara 51. međunarodni dječji festival u Šibeniku

Autor: jdev
ŠIBENIK , 17. lipnja 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović otvorit će sutra u Šibeniku na ljetnoj pozornici ispred katedrale sv. Jakova 51. međunarodni dječji festival (MDF), najavila je danas na konferenciji za medije direktorica tog festivala Jasenka Ramljak.

Na otvorenju festivala, osim predsjednika Josipovića, bit će i ministar kulture Jasen Mesić te voditelj izaslanstva Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren, rekla je Ramljak.

Ovogodišnji MDF u dva će tjedna okupiti više od 1200 sudionika iz zemalja diljem svijeta i ponuditi više od 200 programa, a organizatori očekuju više od 60 tisuća gledatelja.

Festival će otvoriti predstava "Ružno pače" Zagrebačkog kazališta mladih u režiji Roberta Waltla i dramaturškoj obradi Ivice Buljana te u izvedbi poznatih glumaca Nine Violić, Ksenije Marinković, Lucije Šerbedžije i Kristijana Ugrine.

Najavljujući predstave s ovogodišnjega festivala, Ramljak je istaknula i kinesku dječju operu, latvijski balet "Snjeguljica i sedam patuljaka" te predstavu o vještici Hillary koja na djeci zanimljiv i zabavan način približava operu.

Ovogodišnji 51. MDF donosi i jednu filmsku pretpremijeru - hrvatski igrani film za djecu "Koko i duhovi" u režiji Danijela Kušana.

U sklopu MDF-a i ove će godine, najavili su organizatori, biti održan Sajam knjige s novim naslovima i nagradnim igrama, pripremljene su mnoge radionice te bogat program tradicijske kulture i noćni program, koji će ove godine počinjati u 22,30 sati u prostoru Četiri bunara u staroj šibenskoj jezgri.

51. MDF završit će 2. srpnja ove godine.

(Hina) xjdev ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙