FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Još se ne zna uzrok pada letjelice kod Vrbovca

Autor: sobr
ZAGREB, 17. lipnja 2011. (Hina) - Još uvijek nije utvrđen uzrok pada ultra lake letjelice sinoć kod Vrbovca, niti je utvrđen identitet dvije poginule osobe, iako se sumnja da je riječ o dvojici bivših vojnih pilota, članova tamošnjeg eurokluba, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Ultralaka letjelica marke Rans pala je sinoć oko 20,10 sati te se nakon pada odmah zapalila i u potpunosti izgorjela. U njoj su pronađena dva potpuno izgorjela tijela koja će se identificirati putem DNA analize. Sumnja se da su u nesreći poginuli 60-godišnji Vladimir B., koji je i vlasnik letjelice, te 50-godišnji Marinko L.

Obojica su bili bivši vojni piloti, a Vladimir B. je prema pisanju pojedinih medija najviše vozio borbeni avion orao, bivše JNA, a navodno je i podučavao libijske pilote.

Kako se doznaje, nakon pada letjelice dvojici poginulih pokušao je pomoći 52-godišnjak no, zbog naglog izbijanja požara nije uspio izvući dvojicu muškaraca. Pritom je lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava.

Prema prvim informacijama letjelica je prije polijetanja nekoliko puta rulanjem prošla uzletno-sletnu stazu, a ubrzo nakon polijetanja došlo je do vrtnje i naglog poniranja prema zemlji.

Policija je izvijestila da je sinoć izvršen dio očevida te da danas nadležne službe nastavljaju s istragom kako bi se utvrdio točan uzrok pada ultra lake letjelice.

(Hina) xso ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙