FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitska policija privela još 12 osoba

Autor: zjur
SPLIT, 16. lipnja 2011. (Hina) - Splitska je policija uhitila i na kriminalističko istraživanje tijekom dana privela još 12 osoba koje se dovodi u vezu sa subotnjim izgredima na Gay paradi na Rivi, potvrđeno je večeras u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Osnovano se sumnja da je u subotu, 11. lipnja, tijekom održavanja Gay pridea sedam osoba počinilo kaznena djela nasilničkog ponašanja, povredu prava na okupljanje i javni prosvjed te zločin iz mržnje. Tri su osobe privedene istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, priopćila je splitska policija.

Protiv četiri osobe, za navedena kaznena djela, policija je podnijela kaznene prijave redovitim putem i to Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Sumnja se da su se tijekom javnog skupa ponašali na osobito drzak i neprimjeren način te da su svojim postupanjem doveli sudionike skupa u ponižavajući položaj.

Četiri će se osobe, uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju, privesti na Prekršajni sud, dok će protiv jedne osobe podnijeti optužni prijedlog redovnim putem Prekršajnom sudu.

U PU splitsko-dalmatinskoj napominju kako su pregledom video snimki utvrdili identitete i drugih osoba, pa zasigurno brojka od ukupno 28 privedenih neće biti i konačna. Utvrđivanja identiteta ostalih počinitelja se nastavlja.

(Hina) xzjur ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙