FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić u Jadovnom 26. lipnja

Autor: djan
BEOGRAD, 16. lipnja 2011. (Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadić posjetit će Jadovno 26. lipnja, u povodu obilježavanja 70 godina od stradanja Srba, Židova, Roma i Hrvata u tom ustaškom logoru u Drugom svjetskom ratu, prenosi u četvrtak srbijanska nacionalna agencija Tanjug pozivajući se na kabinet srbijanskog predsjednika.

Organizator komemoracije u tom velebitskom selu bit će Srpsko narodno vijeće koje je, navodi se, poziv da prisustvuje komemoraciji uputilo i hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću.

Josipović je, kako se podsjeća, nazočio prošlogodišnjoj komemoraciji u Jadovnu te je tom prigodom odao žrtvama i izrazio sućut sa svima koji su na tom strašnom mjestu izgubili svoje najmilije.

U ustaškom logoru Jadovnom 1941. godine ubijeno je, po procjenama, između 30 i 40 tisuća ljudi.

U kabinetu Borisa Tadića Tanjugu je također rečeno kako srbijanski predsjednik ne planira posjet Zagrebu 25. lipnja, kada Hrvatska obilježava Dan državnosti. Ranije danas ta agencija je, pozivajući se na medije u Hrvatskoj, javila da je predsjednik Ivo Josipović na proslavu namjeravao pozvati sve čelnike iz regije, uključujući i Tadića, ali da se o tome nije uspio usuglasiti s premijerkom Kosor.

(Hina) xdas ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙