FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstva Sofije i Kunminga o suradnji sa Zagrebom

Autor: spar
ZAGREB, 15. lipnja 2011. (Hina) - Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukičević primila je danas, na odvojenim sastancima, visoka izaslanstva Sofije i Kunminga i pritom razgovarala o mogućnostima suradnje gradova i razmjene iskustava, posebno u upravljanju gradovima, o turizmu, urbanizmu i komunalnim pitanjima - pročišćavanju otpadnih voda, odlaganju otpada i obnovljivim izvorima energije, priopćeno je iz gradske Službe za informiranje.

Upravo je turizam tema koja je privukla prve ljude grada Sofije u Zagreb sa željom da suradnja počne najprije u toj djelatnosti.

Na susretu s izaslanstvom glavnoga bugarskoga grada, koje su predvodili Irina Savina, zamjenica gradonačelnika, i Rangel Markov, gradonačelnik Bankya, najvećega gradskog distrikta, zamjenica Pavičić-Vukičević predstavila je funkcioniranje Zagreba, teritorijalnu podjelu, proračun i njegove razdjele. Goste je pak zanimala i organizacija i sufinanciranje predškolskog odgoja koji je u Zagrebu dosegnuo visoke standarde.

Nakon susreta u gradskoj upravi predstavnici Sofije posjetili su gradsku Turističku zajednicu, a poseban sastanak održan je u uredu za strategijsko planiranje.

Predstavnike, pak, Kunminga, glavnoga grada kineske pokrajine Yunnana, u kojemu živi više od sedam milijuna stanovnika, po čemu je na 11. mjestu u toj državi, najviše su zanimali gradski projekti, ekologija i komunalna pitanja, posebno pročišćavanje otpadnih voda.

(Hina) xsp/pp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙