FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši radnici Vira traže isplatu pripadajućih jubilarnih nagrada

Autor: ztes
VIROVITICA, 14. lipnja 2011. (Hina) - Deset bivših djelatnika Tvornice šećera Viro mirno je prosvjedovalo jutros ispred ulaza u tu tvornicu jer im, kako tvrde, gotovo dvije godine nakon otkaza nisu isplaćena sva potraživanja.

Riječ je o jubilarnim nagradama na koje su, napominju, stekli pravo po kolektivnom ugovoru, prije nego su početkom prošle godine otpušteni kao tehnološki višak uz otpremnine.

Jubilarna bi nagrada, napominju bivši radnici, trebala iznositi tri prosječne plaće, što je ukupno oko 15.000 kuna po radniku. Prije nego su otpušteni isplaćeno im je 3.500 kuna, a ostatak im je Uprava tvornice obećala uplatiti kasnije, kažu.

"Za svih deset radnika to je iznos od oko 100.000 kuna. Mislimo da za šećeranu to nije velik iznos, a kako se radi o pravu koje nam pripada po kolektivnom ugovoru, razmišljamo i o zajedničkoj tužbi", rekao je novinarima bivši radnik Zvonko Pipić.

Radnici ističu da su u nekoliko navrata u posljednjih godinu i pol dana pokušavali doći do Uprave, ali bezuspješno. U Upravi Tvornice šećera Viro nisu ih htjeli primiti ni danas, a ni razgovarati s novinarima.

(Hina) xztes ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙