FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeno snimanje "Noćnih brodova"

Autor: rkor
ZAGREB, 13. lipnja 2011. (Hina) - Nakon šest tjedana snimanja u Zagrebu, Rijeci, Opatiji, Crikvenici, Kalinovcu, Jarče Polju, na rijeci Mrežnici te u Rugvici, pala je zadnja klapa dugometražnog igranog filma "Noćni brodovi" redatelja i scenarista Igora Mirkovića, priopćeno je danas iz produkcijske kuće Studio dim.

"Ovo je film o zadnjoj ljubavi koja se događa ljudima koji su odustali od svega. Ovo je njihova zadnji ples, zadnja šansa, zadnja romansa", kaže Mirković, kako prenose iz Studija dim.

Scenarij za ljubavnu priču o dvoje umirovljenika koji u potrazi za romansom bježe iz umirovljeničkog doma uz Mirkovića potpisuje i Elvis Bošnjak.

Glavne uloge u filmu tumače Ana Karić i Radko Polič, a pridružuje im se i glumački "dream team" koji čine Pero Kvrgić, Bogdan Diklić, Renata Ulmanski, Lana Barić, Jadranka Đokić, Živko Anošić, Ante Jureško, Angel Palašev, Jimmy Stanić, te 15-godišnji Mijo Takač.

Film "Noćni brodovi" govori o sedamdesetogodišnjim 'tinejdžerima' koji bježe od kuće i koji se, bježeći od neizbježnog, svim preostalim snagama bore za romansu, za posljednju šansu da budu zaljubljeni, za zadnji brod za Veneciju, dokazujući da u ljubavi nema granica, pa ni onih dobnih.

Direktor fotografije je Silvestar Kolbas, a pomoćnik režije Ištvan Filaković.

Glavni producent filma je zagrebačka produkcijska kuća Studio dim Darije Kulenović Gudan i Marine Andree Škop, a film je snimljen u suradnji s Bela filmom iz Ljubljane i Delirijumom iz Beograda.

Film je, kako je priopćeno iz Studija dim, dobio potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, MEDIA-e, Grada Rijeke, Filmskog centra Srbije, Slovenskog filmskog sklada, Viba filma, HRT-a, TV Slovenije, te najvećeg europskog filmskog fonda Eurimages.

Hrvatska premijera ove hrvatsko-slovensko-srbijanske koprodukcije planirana je za siječanj 2012. godine.

(Hina) xdgk yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙