FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

E.ON Ruhrgas i PPD zaključili sporazum o isporuci plina

Autor: dduk
ZAGREB, 13. lipnja 2011. (Hina) - Njemački E.ON Ruhrgas i Prvo plinarsko društvo (PPD) iz Vukovara zaključili su obvezujući sporazum za isporuku prirodnog plina E.ON Ruhrgas grupe PPD-u na temelju kojeg će PPD kupovati prirodni plin na hrvatskoj granici i distribuirati ga hrvatskim kupcima, priopćeno je iz E.ON-a.

U priopćenju se ne izvještava o količinama plina, ali se ocjenjuje da će isporuke doprinijeti tržišnom natjecanju te da su velik iskorak u predviđenom i željenom otvaranju hrvatskog tržišta prirodnog plina.

Prema ocjeni direktora PPD-a Pavla Vujnovca, koja se prenosi u priopćenju, ugovor doprinosi diversifikaciji i povećava razinu sigurnosti opskrbe u Hrvatskoj te će ubrzati otvaranje tržišta u Hrvatskoj. Vujnovac najavljuje da će PPD ponuditi plin kupcima u cijeloj zemlji.

To do 31. srpnja 2013. godine mogu biti povlašteni kupci, izvan kategorije kućanstava, jer do tog roka kućanstva može opskrbljivati samo tvrtka Prirodni plin.

Kako se doznaje, namjera E-ON Ruhrgasa i PPD-a je ponuditi plin povlaštenim kupcima za iduću sezonu i to iz skupine većih potrošača, svagdje gdje postoji transportni sustav Plinacroa. Neki povlašteni kupci priključeni su izravno na taj sustav, a neki na mreže lokalnih distributera.

E.ON Ruhrgas iz Essena jedna je od najvećih europskih plinskih kompanija. Kupci kompanije uključuju lokalne i regionalne opskrbljivače energijom, industrijske klijente i elektrane.

Prvo plinarsko društva d.o.o iz Vukovara tvrtka je za opskrbu prirodnim plinom i distribuciju prirodnog plina na vukovarskom području, sa 600 kilometara distribucijske mreže.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙