FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odvojene pomorske nezgode austrijske i hrvatske jahte

Autor: mvra
ZAGREB, 12. lipnja 2011. (Hina) - U hrvatskim vodama danas su zabilježene manje odvojene nezgode austrijske i hrvatske jahte, no prošle su bez ozlijeđenih osoba i onečišćenja mora, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Kapetan ispostave Komiža zaprimio je oko 8,25 sati dojavu da u jahtu "Conger", dužine 12,5 metara, austrijske zastave prodire more u uvali Barjoška, zapadno od Komiže. Na jahti je bilo dvoje austrijskih državljana. Na mjesto nezgode otišli su pripadnici DVD-a Komiža koji su utvrdili da je naplavljena strojarnica. More je ispumpano iz jahte te je jahta odtegljena u marinu Kremik.

Lučkoj kapetaniji Split oko 13,35 sati javljeno je da se unajmljena hrvatska jahta "Hrvoje" dužine 14 metara, u kojoj je bilo šest njemačkih državljana, nasukala na Drvenik Veli, u uvali Krknjaši. Utvrđeno je da se jahta nasukala prilikom sidrenja i da joj nije oštećen trup već da joj je oštećena samo propela. Jahta je oko 15,50 sati odsukana a dozvoljena joj je plovidba prema luci Šibenik u pratnji druge jahte.

(Hina) pp/xmvr ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙