FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Meksički nogometaši podsjetili na slučaj Alberta Contadora

Autor: imli
CHARLOTTE, 10. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Direktor meksičkih reprezentativnih selekcija Hector Gonzalez izjavio je u petak da su petorica nogometaša pali na dopinškom testu jer su jeli govedinu u čijem je uzgoju korišten klenbuterol.

Petorica meksičkih nogometaša bila su 21. svibnja pozitivna na dopinškom testu i izbačena su iz reprezentacije koja trenutačno sudjeluje na Gold Cupu u SAD. Sva petorica su bila pozitivna na zabranjenu supstancu klenbuterol.

Gonzalez je najavio je da će petorica reprezentativaca narednih dana na sveučilištu UCLA u Los Angelesu obaviti još jednu dopinšku kontrolu, te da bi ona trebala potkrijepiti tvrdnje da je konzumacija sporne govedine razlog tome što su nogometaši bili pozitivni na dopinškoj kontroli obavljenoj prije 20 dana.

Farmeri koriste steroid klenbuterol kako bi stoka što prije dobila na kilaži, a izgleda da je govedina koju su konzumirali meksički nogometaši bila uzgojena uz upotrebu klenbuterola.

Sličan slučaj prošle je godine zabilježen kod najboljeg biciklista današnjice Alberta Contadora, koji tvrdi da je bio pozitivan na dopinškoj kontroli za vrijeme Tour de Francea jer je konzumirao govedinu "zagađenu" klenbuterolom.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙