FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor vjeruje u potporu Londona (kraća)

Autor: mtau
LONDON, 10. lipnja 2011. (Hina) - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je u petak u Londonu, nakon razgovora s britanskim kolegom Davidom Cameronom, kako vjeruje u daljnju potporu Londona nakon što je Europska komisija u Bruxellesu preporučila državama članicama zatvaranje pregovora s Hrvatskom.

"Vjerujem da će nas Velika Britanija podržati, danas nismo dotakli ni jednu činjenicu na kojoj bi bio znak pitanja", kazala je Kosor u izjavi novinarima nakon razgovora s Cameronom u Downing Streetu.

"Odlična je okolnost da sam vijesti iz Bruxellesa saznala nešto prije dolaska na sastanak s britanskim premijerom koji je također čestitao Hrvatskoj, hrvatskoj vladi i meni, te rekao da je ovo važan i povijesni dan", rekla je premijerka Kosor.

"Razgovarali smo najviše o trenutku kada je Hrvatska ispunila sva mjerila da bismo završili pregovore, o sjednici Europskog vijeća 24. lipnja i o potpori Velike Britanije na tom putu", kazala je Kosor.

Zemlje članice EU-a, među njima i Velika Britanija, trebaju na summitu 24. lipnja jednoglasno prihvatiti ocjenu Komisije, u što je nadu u petak u Bruxellesu izrazio i povjerenik za proširenje Štefan Fuele.

Prije sastanka Cameron je izjavio da je danas "povijesni dan za Hrvatsku", te toplo pozdravio zemlju kao novu buduću članicu EU-a, ali nakon sastanka nije davao izjave.

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso predložio je u petak Vijeću EU-a da se zatvore zadnja poglavlja pregovora Hrvatske i EU-a, što otvara put da se Hrvatska pridruži EU-u kao 28. članica od 1. srpnja 2013.

(Hina) xmaš ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙