FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Guy Peters na Pravnom fakultetu u Zagrebu

Autor: tdel
ZAGREB, 9. lipnja 2011. (Hina) - B. Guy Peters, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka u području javne uprave, upravne znanosti i političkih znanosti, u utorak, 14. lipnja, na zagrebačkome Pravnom fakultetu održat će predavanje s temom "Teoretske rasprave u javnoj upravi tijekom proteklih 50 godina".

Predavanje Guya Petersa, profesora na američkom Sveučilištu Pittsburghu, organizirali su Hrvatsko politološko društvo, Institut za javnu upravu i zagrebački Pravni fakultet.

Guy Peters autor je više od 40 knjiga, više od 160 recenziranih članaka te više od 350 ostalih radova i istraživanja. Među njegovim knjigama posebice se ističu "Politike birokracije: uvod u komparativnu javnu upravu", "Rasprava o institucionalizmu" te "Institucionalna teorija u političkoj znanosti: Novi institucionalizam", koju je na hrvatskom jeziku objavio zagrebački Fakultet političkih znanosti.

Doktorat znanosti stekao je na Sveučilištu u Michiganu 1970., a počasne doktorate znanosti na švedskome Sveučilištu Goeteborgu te finskom Sveučilištu Vaasi. Tijekom godina boravio je kao gostujući profesor na više od 20 svjetskih sveučilišta u Americi, Europi i Aziji.

Guy Peters član je uredništva dvadesetak svjetskih časopisa, a kao predavač gostovao je na mnogim sveučilištima u Americi, Europi i Aziji.

U bogatoj karijeri B. Guy Peters bio je predsjednik i član izvršnog odbora Odjela za organizaciju i strukturu vlasti Međunarodne udruge za političku znanost, konzultant finske, japanske i kanadske vlade, Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP-a) i drugih institucija.

Predavanje, koje će početi u 16 sati, bit će na engleskom jeziku bez prijevoda.

(Hina) xtdel

An unhandled error has occurred. Reload 🗙