FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 8. lipnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - U globalnoj anketi Nijemci su ocijenjeni kao "najmanje zabavna nacija", Amerikanci najzabavnijima ukupno a Španjolci najzabavnijim Europljanima ispred Talijana i Francuza. Internetska društvena mreža Badoo.com zatražila je od 30.000 ljudi u 15 zemalja da imenuju "najzabavniju" naciju, onu koja je najbolja u nasmijavanju drugih, i najmanje smiješnu. Prvu nagradu su odnijeli Amerikanci, dok su se Španjolci plasirali na drugo a Talijani na treće mjesto. Glasovanje za "najmanje šaljivu" naciju potvrdilo je ocjenu američkog pisca Marka Twaina da se "nije za šaliti s njemačkom šalom". Nijemci su u toj kategoriji uvjerljivo pobijedili ispred Rusa i Turaka.

Britanci, čije su televizijske serije "The Office" i show Monty Pythona postali stupovi humora na engleskom jeziku, doznali su da nisu toliko smiješni koliko misle. Našli su se na sedmom od 15 mjesta, iza Brazilaca, Francuza i Meksikanaca. No kada je Badoo postavio pitanje koja nacija vam je najmanje smiješna Britanci su osvojili četvrto mjesto, odmah iza Turaka. "Bojim se da nam neki od rezultata nisu baš smiješni", rekao je Badoo-ov direktor marketinga, Britanac Lloyd Price.

MOSKVA - Svemirska letjelica Sojuz s ruskim, američkim i japanskim astronutima lansirana je u srijedu prema Međunarodnoj svemirskoj postaji. Ruska letjelica treba prebaciti kozmonauta Sergeja Volkova, Japanca Satoshija Furukawu i 53-godišnjeg astronuata NASA-e Michela Fossuma na svemirsku postaju nakon dvodnevnog putovanja. Letjelica Sojuz TMA-02M uzletjela je kako je planirano iz kozmodroma Baikonur u Kazahstanu nešto nakon dva sata u srijedu, po lokalnom vremenu.

LOS ANGELES - Američka rock grupa The Red Hot Chili Peppers objavit će 30. kolovoza svoj novi album, prvi nakon petogodišnje stanke, objavio je bend. "I'm With You" bit će ujedno prvi album otkako je gitarist John Frusciante po drugi put 2009. napustio grupu. Zamijenio ga je Josh Klinghofer. Album "I'm With You" već po običaju kad su Peppersi u pitanju producirat će Rick Rubin. Njihova prošla suradnja, dvostruki album "Stadium Arcaduim" iz 2006., debitirao je na prvom mjestu u 28 zemalja, uključujući SAD. Jedine koncerte koje bend zasad ima na rasporedu jesu nastupi u Hong Kongu 9. kolovoza, dva festivalska nastupa u Japanu 13. i 14. kolovoza i nastup na festivalu Rock in Rio 24. rujna.

NASHVILLE - Nashville, svjetski glavni grad countryja, u četvrtak počinje obilježavati 40. godišnjicu slavnog festivala country glazbe. Na festivalu koji se ove godine održava od 9. do 12 lipnja svi će ljubitelji countryja imati prigodu izbliza se družiti sa svojim idolima, porazgovarati s njima, dobiti autogram ili zajedničku fotografiju. U ta tri dana na različitim pozornicama diljem grada svirat će se od 10 ujutro pa sve do iza ponoći. Najavljeno je 150 izvođača, uključujući Rebu McEntire, Brada Paisleyja, Kelly Clarkson, Lady Antebellum, Keith Urbana, Dolly Parton, Billyja Rayja Cyrusa, Garyja Allana, Bo Bice i mnoge druge. Rekordan broj posjetitelja na CMA Music festivalu u Nashvilleu zabilježen je 2007. kada je country događanja ukupno pratila 191 tisuća ljudi.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙