FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Projekt "Preduhitrite provalnike"

Autor: sela
ĐAKOVO, 7. lipnja 2011. (Hina) - U Đakovu je danas na konferenciji za novinare predstavljen projekt prevencije krađa, teških krađa, odnosno provalnih krađa u kuće, stanove, automobile i druge prostore, a geslo mu je "Preduhitrite provalnike".

Provodit će ga Vijeće za prevenciju grada Đakova, osječko-baranjska Policijska uprava i njezin Odsjek za prevenciju te đakovačka Policijska postaja, najavio je gradonačelnik Zoran Vinković.

Tomislav Ćorluka iz odsjeka za prevenciju PU-a naglasio je da će se projekt provoditi nekoliko godina u tri faze - od medijske promidžbe, upozoravanja na važnost prevencije u suradnji s kontakt-policajcima po mjesnim odborima do podjele promidžbenog materijala o važnosti prevencije.

U imovinskom kriminalu kaznena djela krađe, teške i provalne krađe prednjače i rastu iz godine u godinu, rekao je Ćorluka, a voditelj toga odsjeka PU-a Damir Takač naglasio je kako su upravo spomenuta vijeća tijela koja upozoravaju na važnost prevencije i toj problematici.

U Đakovštini su u prvih pet mjeseci 2010. prijavljena 252 kaznena djela krađa, teških i provalnih krađa, a ove godine 263 i Đakovština je prva u Osječko-baranjskoj županiji po rastu tih kaznenih djela, rekao je pomoćnik načelnika đakovačke policijske postaje Zlatko Bošnjaković.

Istaknuvši kako su na đakovačkom području najčešće provale i krađe u prodavaonice i kioske, načelnik te postaje Rudolf Kolarić je ocijenio da je Đakovo ipak siguran grad. "Bitna je prevencija, kao i svaki oblik zaštite na stambenom i drugom objektu. Potvrđuju to i počinitelji tih kaznenih djela koji policiji u postupku obrade priznaju da odustaju od provale i krađe u prostoru koji je i pod najobičnijom zaštitom od provale", rekao je Kolarić.

(Hina) xsela ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙