FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 8. do 10. lipnja

Autor: nkot
ZAGREB, 7. lipnja 2011. (Hina) - Biometeorološke će prilike u Hrvatskoj još sutra biti nepovoljne, dok se tijekom četvrtka i u petak očekuje njihovo poboljšanje, ističe se prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHZ) za razdoblje od 8. do 10. lipnja.

U srijedu, 8. lipnja, nastavlja se razdoblje nepovoljnog vremenskog utjecaja na ljude koje je započelo prošli tjedan. Meteoropate će mučiti nesanica, glavobolja i razdražljivost, a neki će patiti i od bolova na mjestima ranijih ozljeda. Zbog pojačanih tegoba kronični bolesnici bi trebali izbjegavati veće napore, kaže se u priopćenju DHZ-a. Visoka koncentracija peluda trava bit će u istočnom dijelu zemlje, a u ostalim dijelovima umjerena.

U četvrtak, 9. lipnja, nepovoljan vremenski utjecaj će tijekom dana slabiti, pa bi mnogi mogli osjećati olakšanje nakon nepovoljnog razdoblja i poboljšanje općega stanja. Smanjenje tegoba i kroničnim će bolesnicima donijeti olakšanje. Koncentracija peluda korova bit će umjerena u cijeloj zemlji. U većini zemlje koncentracija peluda trava bit će umjerena, osim u istočnom dijelu gdje će biti visoka.

Petak, 10. lipnja, obilježit će povoljne biometeorološke prilike pa se kod većine ljudi ne očekuju poteškoće uzrokovane vremenom. Tegobe neće imati ni kronični bolesnici. Koncentracija peluda korova bit će umjerena u cijeloj zemlji. U većini zemlje koncentracija peluda trava bit će umjerena, osim u istočnom dijelu gdje će biti visoka.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. Peludnu prognozu izrađuje Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Laboratorij za aerobiologiju u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo.

(Hina) pp/xntod ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙