FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 7. lipnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 6. lipnja 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 7. lipnja:

NOVI MAROF - Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović posjetiti će Novi Marof. Nakon radnog sastanka u Uredu gradonačelnika, koji će biti zatvoren za javnost (10 sati), Milinović će u 10,30 sati, u pratnji medija, obići lokaciju za izgradnju novog Centra za socijalnu skrb (okupljanje u Ulici Miroslava Krleže, nasuprot dječjeg vrtića). Po završetku obilaska predviđena je Milinovićeva izjava za novinare.

ZAGREB - Sjednica Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora. Na predloženom dnevnom redu su konačni prijedlog zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora (drugo čitanje, P.Z. br. 672), prijedlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o unapređenju suradnje u sprječavanju i borbi protiv teškog kriminala, s konačnim prijedlogom (hitni postupak, prvo i drugo čitanje), konačni prijedlog zakona o cestama (drugo čitanje) te Izvješće o radu pučkog pravobranitelja za 2010. godinu (14 sati, dvorana Janka Draškovića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Tematska sjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora s temom: "Financiranje autonomnih ženskih skloništa". Tematska sjednica organizira se u suradnji s autonomnim ženskim skloništima (AŽK-Zagreb, Udruga Brod, Korak-Karlovac, Ženska pomoć sada, Sigurna kuća Istra, Centar za žene Adela, Udruga za zaštitu obitelji UZOR) koje će predstaviti konačnu verziju Nacrta Zakona o financiranju autonomnih ženskih skloništa i savjetovališta. Na tematsku sjednicu pozvani su saborski zastupnici/ce, predstavnici/ce relevantnih državnih institucija, predsjednici/e županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova kao i predstavnici/e nevladinih udruga koje se bave zaštitom žrtava obiteljskog nasilja (11 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predstavljanje pokretanja Kampanje za povećanje udjela žena u Hrvatskom saboru na parlamentarnim izborima 2011. Koncept i aktivnosti te kampanje uvodno će predstaviti predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH Helena Štimac Radin (13 sati, Europski dom Zagreb, Jurišićeva 1, dvorana Bruxelles).

ZAGREB - Zagrebački Ekonomski institut predstavit će rezultate istraživanja "Anketno ispitivanje kućanstava o korupciji i drugim oblicima kriminala u Hrvatskoj". Istraživanje je provedeno u okviru međunarodnog projekta "2010 Anketa o korištenju javnih usluga i poštenju u javnim službama u zemljama zapadnog Balkana" za Ured Ujedinjenih naroda za droge i kriminal (UNODC). Rezultati su prikupljeni anketiranjem 3000 hrvatskih građana o percepciji i stvarnim iskustvima administrativne korupcije u kontaktima s djelatnicima javnog sektora. Rezultate istraživanja predstavit će voditeljica projekta dr. Jelena Budak (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare GONG-a i udruge Zelene Istre u povodu međunarodne Konferencije "Provedba Aarhuške konvencije u zemljama Jadrana", koja će se održati 9. lipnja u hotelu Westin u Zagrebu, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića te podršku Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i Ministarstva pravosuđa. Voditeljica projekta GONG-a i njegovih partnerskih udruga Irena Pereša na konferenciji za novinare najavit će događaje međunarodne Konferencije koja se organizira kao završnica istoimenog projekta u čije su programe proteklih 20 mjeseci bili uključeni suci, odvjetnici, pravnici i novinari baveći se problematikom primjene Aarhuške konvencije. Novinarima će se obratiti i Csaba Kiss, doktor prava i europski stručnjak za okolišno pravo te direktor mađarske Agencije za pravo i menadžment okoliša (EMLA), koji ima bogato iskustvo u europskim projektima okolišnog prava u većini balkanskih zemalja, a bio je uključen u brojne relevantne zakonodavne procese u regiji (10 sati, prostorije GONG-a, Trg bana Josipa Jelačića 15/IV).

ZABOK - Deveti međunarodni festival kratkometražnog filma - Tabor film festival (TFF) održat će se u Zaboku od 7. do 11. lipnja na tri lokacije, a Zabok će taj festival ugostiti treći put. Osim kino dvorane Zabok i Zelene dvorane gdje će se održavati dnevne projekcije, projekcije pod zvjezdanim nebom održavat će se u novouređenom vrtu legendarne krčme Polanović. Program ovogodišnjeg TFF-a sastoji se od pravih malih filmskih iznenađenja i premijera u domaćoj, a još više u stranoj konkurenciji. Uz to je i radionica posvećena pisanju scenariju, te predavanja i glazbeni program nakon projekcija. U popratnom programu su matineje dječjih filmova domaće i švedske produkcije, a uz pomoć Europske filmske akademije predstavit će se tri programa filmova nominiranih za prestižnu nagradu Europske filmske akademije u 2010. U suradnji s jednim od najstarijih svjetskih festivala kratkometražnog filma UppsalaFilm festivalom i uz pomoć švedskog filmskog instituta priređena je velika retrospektiva švedskog kratkometražnog filma. Već tradicionalno TFF surađuje s Revijom amaterskog filma (RAF) te će posjetitelji i ove godine imati priliku pogledati izbor publike iz 2011. godine. Ovogodišnji TFF otvorit će film "Yugo, kratka autobiografija" Mine Đukić (21 sat, krčma Polanović).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Irena Petričević

navečer - Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙