FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sačić: Brammertzova odluka sramotna i duboko uvredljiva

Autor: tkol
ZAGREB, 6. lipnja 2011. (Hina) - Predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić ocijenio je danas odluku glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza da ne proširi haašku optužnicu protiv Ratka Mladića i za zločine počinjene u Hrvatskoj, "sramotnom i duboko uvredljivom" te najavio kako će zbog toga prijaviti Brammertza Vijeću sigurnosti.

Nazivajuću tu odluku "međunarodno-pravnim skandalom", Sačić je na konferenciji za novinare kazao kako ona "vrijeđa temeljna međunarodno-pravna načela među kojima i ono o nezastarijevanju ratnih zločina".

Brammertz vrijeđa statut Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, ali i osjećaje obitelji žrtava koji su stradali od Mladićevih zločina, poručio je.

Također ga, kako je kazao, čudi i "podanički i šutljiv stav o tom pitanju glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića kao i Vlade".

Naša politička elita posve je zakazala u zaštiti nacionalnih interesa, poručio je Sačić zapitavši se da li je to motivirano njihovom nespospobnošću ili podaništvom.

Suđenjem Ratku Mladiću samo za zločine u BiH doprinosi se, kako je rekao Sačić, "reviziji novije hrvatske povijesti i tezi da je Hrvatska ista kao i njeni agresori Srbija, Crna Gora i JNA".

Akcija za bolju Hrvatsku prijavit će Brammertza Vijeću sigurnosti zbog "grubog kršenja elementarnih međunarodnopravnih načela o progonu ratnih zločina", najavio je Sačić.

(Hina) xkt yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙