FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O hodočasnicima se brinu brojne zdravstvene ekipe

Autor: tkol
ZAGREB, 4. lipnja 2011. (Hina) - O hodočasnicima koji se dolaze susresti s papom Benediktom XVI. tijekom njegovog boravka u Zagrebu, na Zrinjevcu, Trgu bana Jelačića i Hipodromu brinu se brojne zdravstvene ekipe koje čine oko 240 medicinskih sestara, tridesetak časnih sestara te 130 aktivista Crvenog križa, objavljeno je danas na službenim mrežnim stranicama u povodu Papina pohoda Hrvatskoj.

Na Trgu će zdravstvene ekipe biti raspoređene na dvadesetak punktova, a za svaki je punkt predviđena ekipa od dvije medicinske sestre i jednog aktivista Crvenog križa.

Na Zrinjevcu će biti pet medicinskih sestara, a na svim ulazima u ulice bit će kola hitne pomoći.

Na Hipodromu će, uz posvuda razmještena kola hitne pomoći, biti postavljene i dvije poljske bolnice opremljene sa svom medicinskom opremom, a u svakom će polju biti po dvije ili tri medicinske sestre te jedan aktivist Crvenog križa.

Zbog lakše prepoznatljivosti svaka će medicinska sestra imati kapu sa znakom Crvenog križa, majicu s natpisom "Uvijek vjerna Hrvatska" te ruksak s opremom za pružanje prve pomoći na terenu.

Hodočasnicima se preporučuje da svakako sa sobom ponesu vodu, a kroničnim bolesnicima da uzmu terapiju koju primaju. Osobe koje boluju od dijabetesa podsjeća se da ne zaborave uzeti inzulin ili ga ponijeti sa sobom.

(Hina) xkt ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙