FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 4. do ponedjeljka, 6. lipnja

Autor: tkol
ZAGREB, 3. lipnja 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 4. lipnja, nedjelju, 5. lipnja i ponedjeljak, 6. lipnja:

Subota, 4. lipnja

-----------------

ZAGREB - Papa Benedikt XVI. dolazi u dvodnevni apostolski pohod Hrvatskoj, pod geslom "Zajedno u Kristu". U zagrebačkoj zračnoj luci Pleso papa će održati svoj prvi govor, a obratit će se i predsjednik Republike Ivo Josipović (11 sati). Papin posjet predsjedniku Josipoviću je u 12,15 sati (Ured predsjednika), nakon čega će u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu Benedikt XVI. primiti predsjednicu Vlade Jadranku Kosor. U Hrvatskome narodnom kazalištu (HNK) susret će se predstavnicima civilnog društva, politike, znanosti, kulture i poduzetništva, diplomatskog zbora te vjerskih zajednica (18,15 sati). Središnji program bdijenja s mladima na zagrebačkom Trgu bana Jelačića bit će Papino obraćanje hrvatskoj katoličkoj mladeži (19,30 do 21 sat).

ZAGREB - Dodjela nagrada 21. svjetskog festivala animiranog filma Animafest. Animafest je započeo 31. svibnja, a u okviru njega je u sedam programa prikazano 69 filmova, od čega i 47 kratkometražnih (Kino Europa, 20 sati).

Nedjelja, 5. lipnja

-------------------

ZAGREB - Drugog dana apostolskog pohoda Hrvatskoj papa Benedikt XVI. predvodit će misu na zagrebačkom Hipodromu u povodu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji (10 sati). U zagrebačkoj Katedrali papa će slaviti Večernju s biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima te se pomoliti na grobu blaženog Alojzija Stepinca (17 sati). Posjet Nadbiskupskom dvoru je u 18,15 sati, a na svečanom oproštaju u Zračnoj luci Pleso predviđeno je obraćanje pape Benedikta XVI. i predsjednika Hrvatske Ive Josipovića (19,15 sati).

Ponedjeljak, 6. lipnja

----------------------

ZAGREB - Otvorenje Banke kardiovaskularnog tkiva u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Riječ je o prvoj takvoj banci ne samo u Hrvatskoj već u cijeloj regiji. U banci će se moći dugotrajno pohraniti srčani zalisci i krvne žile za potrebe presađivanja čime će se značajno unaprijediti liječenje bolesti srca i krvnih žila kod kojih su se do sada uglavnom bolesnicima morali ugrađivati umjetni zalisci i žile. Banku će otvoriti ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović (11 sati, KBC Zagreb, Kišpatićeva 12).

BRIJUNI - Predstavljanje Projekta integracije u EU Natura 2000, koje organizira Ministarstvo kulture. Projekt integracije u EU Natura 2000 omogućit će podršku javnim ustanovama koje upravljaju nacionalnim parkovima, parkovima prirode i zaštićenim prirodnim vrijednostima u županijama pri implementaciji Natura 2000 ciljeva u investicijama, jačanje kapaciteta za izvještavanje temeljem zahtjeva EU i praćenje biološke raznolikosti te uključivanje svih dionika u proces upravljanja ekološkom mrežom Natura 2000. (11 sati, hotel Neptun, Nacionalni park Brijuni)

ZAGREB - Početak suđenja u aferi Spice (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5)

ZAGREB - Predstavljanje nove knjige u ediciji "Sabrana djela Marka Marulića - Latinska manja djela II". Knjigu će predstaviti Mirko Tomasović, Darko Novaković i Neven Jovanović (12 sati, DHK, Trg bana Jelačića 7).

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙