FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Sloveniji nema slučajeva E.coli

Autor: lfia
LJUBLJANA, 3. lipnja 2011.(Hina) - U Sloveniji do sada nije zabilježen nijedan slučaj zaraze novim sojem bakterije E.coli, niti je bakterija pronađena na analiziranim uzorcima, ali će se preventivni inspekcijski pregledi povrća nastaviti i idućih tjedana, objavilo je u petak slovensko ministarstvo poljoprivrede.

Svih 26 analiziranih uzoraka bilo je negativno na bakteriju E.coli, no idućih tjedana i dalje će se uzimati uzorci koji onda moraju biti pregledani u roku 48 sati, izjavio je na konferenciji za novinare ministar poljoprivrede Dejan Židan.

Ustvrdio je da je u Sloveniji zajamčen najviši stupanj sigurnosti potrošača glede konzumacije povrća, te da su na vrijeme poduzete adekvatne mjere i pregledi kakvi se provode i u drugim europskim državama.

U slovenskom ministarstvu poljoprivrede i nacionalnom zavodu za zaštitu zdravlja pri tom podsjećaju potrošače na pridržavanje klasičnih higijenskih preporuka pri rukovanju s hranom i na higijenu ruku, te upozoravaju da veći stupanj termičke obrade hrane općenito smanjuje opasnost od bakterijskih infekcija.

(Hina) xfl ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙