FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Djeca razvedenih lošija u matematici

Autor: vkla
NEW YORK, 2. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Djeca razvedenih roditelja često zaostaju za svojim školskim kolegama u matematici i društvenim vještinama, a također češće pate od tjeskobe, stresa i nedostatka samopoštovanja, po novom istraživanju.

Znanstvenik Hyun Sik Kim sa sveučilišta Wisconsin-Madison je rekao da je istraživanje pokazalo da se ti štetni učinci na djecu pojavljuju kada roditelji pokrenu brakorazvodnu parnicu.

"Isprva sam vjerovao da djeca negativne posljedice rastave počinju osjećati čak i prije nego što počne brakorazvodna parnica, jer njoj prethodi pojačana napetost u obitelji, ali je moje istraživanje pokazalo da to nije slučaj", objasnio je Kim.

On je pratio razvoj 3585 učenika od vrtića do petog razreda osnovne škole i bilježio opažanja prije, tijekom i nakon razvoda. Također je usporedio napredak djece čiji su roditelji prolazili kroz proces razvoda s napretkom djece iz stabilnih obitelji. Pokazalo se, tvrdi Kim, da se problemi u razvoju nastavljaju i nakon što se razvod okonča, iako se njime ne pogoršavaju.

Istaknuo je da je od svih predmeta matematika najosjetljivija na posljedice razvoda. "Čitanje, recimo, nije toliko kumulativno. Ali za matematiku morate razumijeti prethodno gradivo da bi napredovali", rekao je.

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙