FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

William i Kate na kanadskom rodeu

Autor: vrad
MONTREAL, 31. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Britanski princ William sa suprugom Catherineom sudjelovat će na rodeu i na proslavi kanadskog državnog praznika te će obići Ottawu, Quebec i Montreal u prigodi službenog putovanja Kanadom od 30. lipnja do 8. srpnja, objavila je tamošnja vlada.

Glavne točke programa njihova boravka iznio je kanadski ministar za kulturnu baštinu James Moore na tiskovnoj konferenciji u Calgaryju, uz izravan televizijski prijenos.

Calgary, posljednja postaja tog putovanja, pružit će mladome paru mogućnost da nazoči otvorenju glasovita rodea koji svake godine u naftnu prijestolnicu Alberte privlači tisuće ljubitelja folklora dalekog zapada.

U Ottawi će, zahvaljujući dolasku Williama i Kate, proslava kanadskog državnog praznika 1. srpnja potući sve rekorde posjećenosti na travnjacima ispred parlamenta, najavio je ministar.

"Kanađani jako cijene vojvodu i vojvotkinju od Cambridgea i s nestrpljenjem ih očekuju u prigodi njihova prvog službena kraljevskog posjeta nakon nedavna vjenčanja", rekao je premijer Stephen Harper u priopćenju.

Putovanje princa Williama i supruge Kate imat će sedam etapa: od 30. lipnja do 2. srpnja boravit će u Ottawi i okolici; u Montrealu će biti 2. srpnja; u Quebecu 3. srpnja; posjetit će Otok princa Edwarda 3. i 4. srpnja; Yellowknife (Sjeverozapadni teritoriji) od 4. do 6. srpnja i Calgary od 6. do 8. srpnja.

(Hina) xvrad ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙