FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ferguson: Izgubili smo od najbolje momčadi ikad

Autor: rsal
LONDON, 29. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Izgubili smo od najbolje momčadi protiv koje sam ikad igrao, kazao je nakon poraza u finalu lige prvaka od Barcelone trener Manchester Uniteda Alex Ferguson.

"Izgubili smo od strašne momčadi protiv koje nismo mogli ama baš ništa na sredini terena. Barcelona ima sjajne igrače i briljantnog Messija, a nas su uništili pas-igrom na koju nismo imali odgovora", kazao je Ferguson, koji je posebno hvalio Messia.

"Nismo ga mogli kontrolirati, a nisam ni prvi ni zadnji trener koji to kaže. Pokušali smo postaviti igrače sasvim blizu Messia, ali nije uspjelo, dijelom zbog činjenice što je on jednostavno briljantan, a i zbog nemogućnosti mojih igrača da igramo takvu obranu na jednom čovjeku. Oni su večeras zasluženo slavili", kazao je trener koji je od Barcelone izgubio i u finalu Lige prvaka 2009.

Ferguson je u zadnje četiri godine bio u tri finala Lige prvaka s Unitedom, a priznao je da će Barcelona u ovakvom sastavu dugo biti nepobjediva.

"Barcelona je zasigurno najbolja momčad na svijetu i to je nepobitna činjenica. Mi moramo biti jači, ovaj poraz nas mora učiniti još boljim jer svakako postoji izazov sljedeće sezone. Ne zaboravite da smo 1994. od njih izgubili 4:0 na Nou Campu i mislim da smo otad jako napredovali. To danas nije bilo dovoljno za naslov, ali u nogometu trebaju postojati izazovi", zaključio je Ferguson.

Finalna utakmica bila je i posljednja u karijeri vratara Edwina Van der Sara, koji je za United odigrao 186 utakmica. U bogatoj karijeri Nizozemac je osvojio dva naslova europskoga prvaka, prvi s Ajaxom 1995., a drugi s Unitedom 2008.

"Bila je to utakmica u kojoj smo jedinu šansu imali da smo prvi zabili. Barcelona je igrala bolje i kažnjavala naše pogreške. Nikada nije lijepo izgubiti, pogotovu kada igraš zadnju utakmicu, ali ne možeš uvijek birati kada ćeš i protiv koga odigrati oproštajnuutakmicu", kazao je Van der Sar.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙