FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužitelji traže doživotni zatvor za ubojice Cozme

Autor: mhaj
BUDIMPEŠTA , 27. svibnja 2011. (Hina/MTI) - Mađarsko tužiteljstvo u petak je zatražilo kaznu doživotnog zatvora za dvojicu muškaraca optuženih za ubojstvo rumunjskog rukometaša Mariana Cozme u mađarskom gradu Veszpremu 2009., izvijestila je agencija MTI.

Osim doživotnog zatvora za Sandora Raffaela i Gyozu Nemetha, tužitelji su zatražili i 20 godina zatvora za trećeg osumnjičenika Ivana Sztojku na suđenju u županijskom sudu u Veszpremu u zapadnoj Mađarskoj.

Sva trojica osumnjičenih optužena su za ubojstvo i nanošenje tjelesnih ozljeda. Tužitelji su zatražili i osam godina zatvora za dvojicu osumnjičenika koji su još dvjema osobama nanijeli po život opasne ozljede.

U napadu na rukometaše mađarskog kluba Veszprem 2009. smrtno je stradao rumunjski rukometaš Marian Cozma. Reprezentativac Srbije Žarko Šešum od udarca rukom ili nogom dobio je frakturu jagodične kosti, a hrvatski igrač Ivan Pešić dobio je teške ozljede, uboden je u leđa, zbog čega je podvrgnut operativnom zahvatu tijekom kojega mu je odstranjen povrijeđeni bubreg.

Raffael i Nemeth izboli su rukometaše noževima pred barom u gradu Veszpremu kada su sportaši proslavljali rođenje djeteta jednog od suigrača. 26-godišnji Kozma uboden je u srčani mišić i, unatoč naporima liječnika je, nakon što su ga dovezli u bolnicu, podlegao ozljedama.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙