FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NO Dalekovoda dao suglasnost za dokapitalizaciju

Autor: dduk
ZAGREB, 27. svibnja 2011. (Hina) - Nadzorni odbor Dalekovoda dao je danas suglasnost upravi za donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju novih dionica, izvijestio je Dalekovod putem Zagrebačke burze.

Nadzorni odbor smatra je postignuta cijena za upis nove redovne dionice od 245 kuna fer i primjerena situaciji na tržištu.

Bude li povećanje temeljnog kapitala uspješno, NO će osigurati da uprava upotrijebi prikupljen novac isključivo za kapitalizaciju projekata izgradnje i vođenja vjetroelektrana (do 40 milijuna kuna), zbrinjavanje viška radnika (do 45 milijuna kuna) i smanjenje kratkoročnih obveza Dalekovoda i društava u kojima ima većinske udjele (preostali iznos).

Uprava Dalekovoda u ponedjeljak je izvijestila kako razmatra donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju novih dionica te je putem Zagrebačke burze objavila poziv kvalificiranim ulagateljima na davanje izjave o namjeri upisa novih redovnih dionica.

Uprava Dalekovoda izvijestila je tada da temeljni kapital namjerava povećati sa 229,4 milijuna kuna, za iznos do 57,3, na iznos do 286,7 milijuna kuna, izdavanjem do 573.453 redovnih dionica pojedinačnog nominalnog iznosa od po sto kuna.

Ponudbena cijenu po dionici koju su davatelji trebali istaknuti do zatvaranja knjige upisa 25. svibnja u 16 sati, morala je biti od 228 do 254 kune.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙