FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 27. svibnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK - Mladi osnivač Facebooka Mark Zuckerberg otkrio je u časopisu Fortune da je gotovo postao vegetarijanac jer je odlučio jesti meso samo ako je on sam ubio životinju. "Ove sam godine gotovo postao vegetarijanac jer jedem samo meso životinja koje sam ubijem. Dosad je to iskustvo bilo dobro: jedem mnogo zdravije i mnogo sam naučio o poljoprivredi i uzgoju životinja", napisao je Zuckerberg. Mladi milijarder kaže da se ta odluka uklapa u njegov običaj da svake godine samome sebi postavi neki izazov - prošle je godine, recimo, odlučio naučiti kineski. "Ove mi je godine osobni izazov da budem odgovoran za ono što jedem. Vjerujem da mnogi zaboravljaju da neko biće mora umrijeti da bismo ga pojeli, pa je moj cilj da to ne zaboravim, da budem svjestan onoga što imam", objasnio je. "Nije mi problem što ljudi jedu, ali vjerujem da moraju preuzeti odgovornost i biti svjesni podrijetla te hrane, umjesto da pokušavaju ignorirati odakle dolazi", zaključio je Zuckerberg koji je svoj put prema odgovornosti počeo bacivši živog jastoga u vrelu vodu, nastavio s piletom, a sada se kani baciti na lov.

WASHINGTON - U Mjesečevoj unutrašnjosti ima stoput više vode nego se dosad mislilo, a ta se količina može usporediti s količinom u Zemljinoj utrobi, po radovima objavljenim u četvrtak u Sjedinjenim Državama. To bi otkriće moglo utjecati na raširenu teoriju o nastanku leda otkrivenog u kraterima blizu Mjesečeva južnog pola i o nastanku jedinog prirodnog Zemljina satelita. Istraživači su otkrili molekule vode i druge lakohlapljive elemente u magmi zarobljenoj u vulkanskom staklu, kuglicama vulkanskog kristala koje su donijeli astronauti Apolla 17, posljednjeg leta na Mjesec. "Čini se da je unutrašnjost Mjeseca dosta slična unutrašnjosti Zemlje što se tiče količine vode", rekao je James Van Orman, profesor geologije na sveučilištu u Ohiu, jedan od autora studije. Ovo otkriće potkrepljuje teoriju da Zemlja i Mjesec imaju zajedničko podrijetlo, ali i tjera znanstvenike da preispitaju tijek njihova nastanka. Sve dosad se smatralo da je Mjesec nastao u sudaru Zemlje i asteroida. Studija je 26. svibnja objavljena u časopisu Science Express, internetskoj inačici američkog znanstvenog časopisa Science.

LONDON - Britanski milijarderi vjerojatnije će sami zaraditi novac nego ga naslijediti, za razliku od američkih bogataša, pokazala je studija francuske banke Societe Generale i časopisa Forbesa. "Studija je provedena u 12 zemalja među vrlo bogatim ljudima, od kojih su mnogi milijarderi, a otkrila je da je 80 bogataša u Britaniji samo zaradilo svoj novac. Među američkim bogatašima 68 posto je samo zaradilo svoje bogatstvo. Samo desetina britanskih multimilijunaša posjeduje bogatstvo koje je u cijelosti naslijeđeno, u usporedbi s 18 posto američkih milijardera, navodi se u studiji. Samo su Rusi ispred Britanaca po novostečenom bogatstvu. Superbogataši u Kini, Indiji i Brazilu također više nasljeđuju bogatstvo nego što ga stvaraju, barem za sada.

MOSKVA - Ruski premijer Vladimir Putin njeguje imidž pravog muškarčine, ali jedna sekta u središnjoj Rusiji vjeruje da je on reinkarnacija svetog Petra. Ili ako nije sveti Petar, onda je u najmanju ruku u prošlom životu bio osnivač Ruske pravoslavne crkve. "Govorim ono što mi je Bog otkrio", rekla je čelnica sekte, bivša zatvorenica Svetlana Frolova. "Volim Putina kao našeg broja 1, našeg zapovjednika, kapetana našeg velikog broda", rekla je Frolova koja tvrdi da se nakon 21 mjeseca u zatvoru "ponovno rodila" kao časna sestra. Putinov ured odbacio je bilo kakvu povezanost sa sektom koju vodi negdašnja direktorica željeznice koja je 1996. osuđena na zatvorsku kaznu zbog prijevare

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙