FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijest o Mladićevu uhićenju najvažnija u BiH

Autor: rmav
SARAJEVO, 26. svibnja 2011.(Hina) - Uhićenje Ratka Mladića najvažnija je vijest u četvrtak za medije u Bosni i Hercegovini.

Javne radijske i televizijske postaje izravno su prenosile konferenciju za novinare srbijanskog predsjednika Borisa Tadića na kojoj je potvrđeno uhićenje Mladića, a odmah su počela pristizati brojna reagiranja na tu dugo čekanu vijest.

Među prvima reagirao je član predsjedništva BiH Željko Komšić.

"Iznimno mi je drago što je napokon došlo do uhićenja Ratka Mladića i što će se on naći na optuženičkoj klupi i odgovarati za sva strašna zlodjela počinjena na teritoriju BiH, a posebice za genocid počinjen u Srebrenici", stoji u Momšićevoj pisanoj izjavi dostavljenoj medijima u Sarajevu.

On je međutim upozorio kako je uhićenje dokaz "da su srbijanske vlasti u svakom trenutku znale gdje se nalazi Ratko Mladić, kao što su znale gdje se nalazi i Radovan Karadžić".

"Očigledno je da su i jedan i drugi Srbiji služili samo kao moneta za potkusurivanje u pregovorima s Europskom unijom. Tek u trenutku kad je EU Srbiji odlučno postavila kao uvjet daljem pridruživanju uhićenje Ratka Mladića, ono je i uslijedilo", zaključio je Komšić.

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir izjavio je kako je sa zadovoljstvom primio vijest o Mladićevu uhićenju.

"Naravno da je riječ o pozitivnom potezu tijela vlasti Srbije koje pokazuju da, bez obzira na vrijeme koje je prošlo od optužnice do uhićenja, počinju funkcionirati. Na žalost, činjenica da je uhićen na teritoriju Srbije pokazuje kako su određene institucije Srbije sudjelovale u njegovu skrivanju", kazao je Budimir.

Predsjednik Udruženja logoraša BiH Murat Tahirović Mladićevo je uhićenje opisao kao prvi korak prema pravdi u slučaju toga optuženika za najteža kaznena djela ratnog zločina.

"Nadam se o da je u dobroj kondiciji i da će dočekati kraj suđenja", kazao je Tahirović lokalnim medijima.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙