FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 26. svibnja

Autor: mbur
ZAGREB, 25. svibnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 26. svibnja:

ZAGREB - Nastavak 23. sjednice Hrvatskog sabora, (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Povodom 20. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske u 11,00 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu (Hrvatske bratske zajednice 4) održat će se promocija monografija vojno-redarstvenih postrojbi Oružanih snaga RH iz Domovinskog rata 1991.–1996. godine. Riječ je o monografijama 2. gardijske brigade „Gromovi“, 4. gardijske brigade „Pauci“, 7. gardijske brigade „Pume“ i 9. gardijske brigade „Vukovi“. Monografije prikazuju svojevrsnu kronologiju gardijskih brigada iz Domovinskog rata, od njihova ustrojavanja, ratnog puta, do završetka Domovinskog rata te su podsjetnik na događaje i ljude koji su obilježili noviju hrvatsku povijest. Autori monografija su najvećim dijelom umirovljeni zapovjednici i pripadnici gardijskih brigada. Nakladnik je Glavni stožer Oružanih snaga RH. Na promociji monografija nazočit će ministar obrane Davor Božinović, načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić, te autori monografija gardijskih brigada OS RH iz Domovinskog rata.

VARAŽDIN - Uprava za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja predstavit će načine postavljanja mamaca za oralno cijepljenje lisica protiv bjesnoće o čemu će više informacija iznijeti stručnjaci Uprave za veterinarstvo te Uprave za veterinarske inspekcije, (9 sati, aerodrom Varaždin). Uprava za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede od 24. svibnja do 1. lipnja postavlja mamace na području Karlovačke županije (istočni dio), Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

ZAGREB - Veliki 11. znanstveno-stručni međunarodni skup Annales Pilar na temu "Hrvatsko iseljeništvo i Domovina: razvojne perspektive", koji će se održati od 26. do 28. svibnja u Zagrebu i Dubrovniku, u organizaciji Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar" i u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika i pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, (9 sati, Dvorana Vijenac, Kaptol 29 a).

PULA - Otvaranje manifestacije "Dani udruga 2011." na temu "Civilno društvo u Hrvatskoj 2016. - vizija, strategija i akcija" na kojima će dvjestotinjak sudionika iz cijele Hrvatske razgovarati i oblikovati prijedloge za viziju razvoja civilnoga društva u RH te doprinijeti nacrtu prijedloga Nacionalne strategije i akcijskog plana za razdoblje 2010. do 2016., (15 sati, Hotel Histria).

ZAGREB - Svečana sjednica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na kojoj će biti dodijeljene nagrade Akademije za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u RH u 2010., (11 sati, zrinski trg 11).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙