FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 24. svibnja

Autor: dmak
ZAGREB, 23. svibnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 24. svibnja:

ZAGREB - Saborski Odbor za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj i Odbor za regionalni razvoj, šumarstvo i vodno gospodarstvo sazivaju zajedničku sjednicu na kojoj će se raspravljati o problematici povrata zemljišta zemljišnim zajednicama (u 13 sati, mala vijećnica, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6)

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za financije i državni proračun na čijem se dnevnom redu, među ostalim, nalazi i Prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna RH za 2010. (9 sati, dvorana Josipa Jelačića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6)

ZAGREB - Okrugli stol o komunikacijskoj strategiji vlade RH u organizaciji GONG-a. Namjera je tog okruglog stola, navodi organizator, da se potakne rasprava o strategiji komuniciranja o europskim pitanjima, njezinim uspjesima i izazovima (10 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6)

ZAGREB - Predsjednik Gradskog odbora Zagreba SDP-a Davor Bernardić će na konferenciji za medije najaviti X. izvještajno tematsku - konvenciju zagrebačkog GO SDP-a "Zagreb za europsku Hrvatsku" (11 sati, GO SDP, Praška 2/1)

ZAGREB - Povodom obilježavanja 18. obljetnice osnutka Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske, koja će se u organizaciji Ministarstva obrane i Glavnog stožera OS RH obilježiti u Zagrebu od 26. do 28. svibnja 2011., bit će organiziran brifing za predstavnike medija na kojem će se predstaviti sve aktivnosti planirane u tom razdoblju. Na brifingu će o obilježavanju govoriti zamjenik načelnika GS OSRH za planove i resurse i čelnik Združenog provedbenog stožera za obilježavanje obljetnice general pukovnik Slavko Barić, državni tajnik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zoran Komar, državni tajnik u Ministarstva unutarnjih poslova Miljenko Radnić i zapovjednik Zapovjedništva Specijalne policije Zdravko Janjić (11 sati, MORH, Sarajevska cesta 7)

SPLIT- Konferencija za novinare predsjednika HNS-a Radimira Čačića i predsjednice Kluba zastupnika HNS-HSU Vesne Pusić (14,30 sati, Europski dom, Hrvojeva 1)

ŠIBENIK - Svečano otvaranje konferencije "Dani regionalnog razvoja", koja će se održati u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstvo s ciljem promoviranja važnosti i značaja regionalnog razvoja RH. Konferencija će okupiti predstavnike Europske komisije, hrvatskih nacionalnih tijela, regionalne i lokalne vlasti i ministarstva. Visoki hrvatski i europski dužnosnici će razmjenom iskustava o regionalnom razvoju doprinijeti pripremi Hrvatske za korištenje fondova EU, budući da je jedan od ciljeva konferencije poticanje lokalnih zajednica na pripremanje projekata koji se mogu financirati iz tih fondova. Bit će održan i okrugli stol na temu: "Regionalna politika RH i EU perspektive", na kojem će predstavnici Poljske, Latvije i Francuske predstaviti svoja iskustva iz područja regionalnog razvoja i time pridonijeti pripremi RH za korištenje fondova EU (11 sati, hotel Solaris)

ZAGREB - Konferencija za novinare uoči Animafesta Zagreb 2011. (31. svibnja - 5. lipnja). (11 sati, kino Tuškanac, Tuškanac 1)

ZAGREB - Predstavljanje knjige Jevgenija Primakova "Minsko polje politike", a predstavit će ju bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić, veleposlanik Ruske Federacije u RH Robert Makarjan i prof.dr. Ljubo Jurčić (12 sati, HND, Perkovčeva 2)

RIJEKA - Posljednja ovosezonska premijera HNK Ivana pl. Zajca, Leoncavallova opera „Pagliacci“ pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića i u režiji Plamena Kartalova, na scenu će dovesti niz domaćih i gostujućih solista. U ulozi Canija nastupiti Davor Lešić, a u ulozi njegove supruge Nedde Olga Kaminska. Ulogu Tonija pjevat će Siniša Hapač, Beppa Sergej Kiselev, a Silvija Robert Kolar. Uz orkestar i zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca, u predstavi sudjeluje i Dječji zbor "Torretta". (19,30 sati, HNK)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙