FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kim Jong-Il nastavlja diskretan posjet Kini

Autor: bnov
PEKING, 23. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-Il nastavlja u ponedjeljak svoj diskretan posjet Kini, vjerojatno namijenjen traženju gospodarske pomoći i razvojnih ideja za svoju zemlju u poteškoćama.

"Čelnik Sjeverene Koreje Kim Jong-Il u posjetu je Kini", izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik kineske komunističke stranke, ne navodeći druge detalje.

Prethodnog je dana kineski premijer Wen Jiabao prvi put službeno potvrdio nazočnost Kim Jong-Ila, koji je u Kinu stigao u petak.

Riječ je o trećem posjetu u malo više od godinu dana sjevernokorejskog čelnika najbliskijem savezniku i glavnom opskrbljivaču gospodarske pomoći.

U nedjelju je u Japanu održan trostrani summit Kina-Japan-Južna Koreja, posvećen prije svega katastrofi koja je 11. ožujka pogodila sjeveroistok japanskog arhipelaga.

Kim Jong-Il se u ponedjeljak nalazi u Yangzhouu, gradu u središtu pokrajine Jiangsu, javlja južnokorejska agencija Yonhap. Kim je vjerojatno onamo stigao svojim posebnim vlakom kako bi se susreo s bivšim kineskim predsjednikom Jiangom Zeminom.

(Hina) xbnš xdam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙