FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vratar Tomić debitant na Bilićevom popisu

Autor: imli
ZAGREB, 20. svibnja 2011. (Hina) - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je danas popis igrača za kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2012. protiv Gruzije, te istaknuo važnost pobjede u tom susretu kako bi zadržali realne izglede za plasman na Europsko prvenstvo.

Na popisu za utakmicu koja će se igrati 3. lipnja u Splitu je 24 igrača, a najveće iznenađenje je poziv vrataru turskog Karabukspora 27-godišnjem Vjekoslavu Tomiću, bivše članu Hajduka. Njemu je to prvi poziv za A selekciju, a klub u kojem brani nalazi se na sedmom mjestu u turskoj ligi.

Najveći problem za izbornika Bilića je to što neće moći računati na dvojicu standardnih prvotimaca, Niko Kranjčar ne može igrati zbog kartona, a Ivan Rakitić zbog ozljede stopala. Među ozlijeđenima su i lijevi branič Dnjipra Ivan Strinić, te napadač Kaiserslauterna Srđan Lakić, koji je u završnici Bundeslige pokazao dobru formu.

Hrvatska je 26. ožujka u Tbilisiju izgubila od Gruzije 0-1 golom Kobiašvilija u 90. minuti. Bila je to najlošija utakmica koju su odigrali "vatreni" otkad ih je u ljeto 2006. preuzeo Slaven Bilić.

"Ne moram vam ponovno naglašavati važnost utakmice protiv Gruzije. Mi taj susret moramo dobiti, a nadam se da će nam u tome pomoći dobra navijačka atmosfera na Poljudu", kazao je Bilić.

On je napomenuo da nemamo nikakvih problema kad su u pitanju stoperi: "Osim Šimunića, Schildenfelda i Lovrena, na toj poziciji može igrati i Ćorluka. Što se tiče Šimunića problem je što nije igrao čitavo proljeće, no on je pokazao u prijateljskoj utakmici protiv Francuske da može odlično odigrati na svježinu. Razgovarat ću sa njime i on će najbolje procijeniti, jer je uvijek bio objektivan kad je pitanju forma".

Bilić je napomenuo da ga veseli odlična forma Luke Modrića, te napadača Jelavića i Mandžukića, a i Eduardo Da Silva se vratio treninzima nakon kraće pauze.

Reprezentativci se okupljaju 26. svibnja u Splitu, a nakon dva dana odlaze na otok Brač, u Supetar i Postire gdje će se pripremati do utakmice protiv Gruzije.

Hrvatsku nakon ogleda protiv Gruzije očekuju još četiri utakmice do kraja kvalifikacija, dvije u rujnu (Malta - Hrvatska, te Hrvatska - Izrael) i dvije u listopadu (Grčka - Hrvatska, te Hrvatska - Latvija).

Na tablici kvalifikacijske skupine F vodi Grčka sa 11 bodova, Hrvatska sa jednakim brojem odigranih susreta ima 10 bodova, slijedi Izrael također sa 10, ali i utakmicom više, dok Gruzija ima 9 bodova.

VRATARI: Vedran Runje (Lens), Stipe Pletikosa (Tottenham), Vjekoslav Tomić (Karabukspor).

BRANIČI: Vedran Ćorluka (Tottenham), Josip Šimunić (Hoffenheim), Gordon Schildenfeld (Sturm), Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb), Dejan Lovren (Lyon), Domagoj Vida (Bayer Leverkusen), Manuel Pamić (Sparta Prag).

VEZNI IGRAČI: Darijo Srna (Šahtar), Danijel Pranjić (Bayern), Luka Modrić (Tottenham), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Club Brugge), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev), Tomislav Dujmović (Dinamo Moskva), Drago Gabrić (Ankaragucu).

NAPADAČI: Eduardo Da Silva (Šahtar), Mladen Petrić (HSV), Nikica Jelavić (Glasgow Rangers), Mario Mandžukić (Wolfsburg), Nikola Kalinić (Blackburn), Ante Vukušić (Hajduk).

(Hina) ximl yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙