FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Norijada u Zagrebu

Autor: mbur
ZAGREB, 17. svibnja 2011. (Hina) - Ovogodišnji Dan zagrebačkih maturanata, popularna Norijada kojom se proslavlja posljednji dan nastave za učenike završnih razreda zagrebačkih srednjih škola, započela je danas okupljanjem maturanata na Trgu bana Jelačića, gdje je maturante, njihove razrednike i profesore dočekao glazbeni program dobrodošlice.

Nakon okupljanja na središnjem zagrebačkom trgu, kojemu je bio nazočan i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, maturanti su se u povorci, zajedno s gradonačelnikom, uputili prema jezeru Bundek, gdje ih čeka bogati glazbeno-scenski program do 22 sata, u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Predviđa se da će današnji dan proslaviti oko 7.400 maturanata, kojima na Bundek nije dozvoljeno unošenje alkohola i staklene ambalaže, ali će moći kupiti sokove, sendviče, vodu i pivo točeno u plastičnim čašama.

Program na Bundeku trajat će do 22 sata a nastupit će DJ Dechko, Telefon Blues Band, Pozdrav Azri, Plava noć, Electric Žare, Thee Mad and Hairy Wombats, Markiz i dugi.

U Gradskom uredu naglašavaju da će cijelo vrijeme na jezeru dežurati zdravstvena ekipa, vatrogasci te redarska ekipa, a po završetku programa ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

Dan zagrebačkih maturanata u PU zagrebačkoj smatraju sigurnosno interesantnim događajem, kako zbog većeg broja maturanata, tako i zbog činjenice da je ranijih godina bilo slučajeva da su maturanti po gradu činili prekršaje.

U policiji ističu kako će manifestaciju osiguravati dovoljan broj policajaca, posebno mjesta okupljanja maturanata, te će u tom smislu posebno regulirati promet i trenutno ga zaustavljati kada prolaze kolone maturanata.

S obzirom da su ranijih godina maturanti činili kaznena djela oštećenja imovine i narušavanje javnog reda i mira, policija će snimati mjesta okupljanja maturanata i tijek Norijade.

Ministar znanosti, obrazovanja i šport Radovan Fuchs poručio je maturantima "neka 'nore' koliko je god moguće više, ali bez posljedica".

"Maturirali su, a nadam se da će svima koji su odlučili studirati želja biti ispunjena", kazao je Fuchs novinarima nakon obilježavanja 300. obljetnice rođenja Ruđera Boškovića u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

(Hina) xmb/trub yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙