FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 17. svibnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 17. svibnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 17. svibnja.

OPATIJA - Hrvatska gospodarska komora tradicionalno, petu godinu zaredom, organizira konferenciju o sigurnosti hrane čiji je cilj obavijestiti sudionike o aktivnostima nadležnih ustanova u području sigurnosti hrane. Konferencija će okupiti predstavnike nadležnih tijela i poslovnog sektora. Posebna tema ovogodišnje dvodnevne konferencije su kemijske i fizikalne opasnosti u hrani (9,30 sati, Grand hotel 4 opatijska cvijeta, V. C. Emina 6).

ZAGREB - Časopis Banka i tvrtka Razbor organiziraju konferenciju "Ususret strukturnim fondovima EU-a - mogućnosti i pretpostavke za financiranje javne infrastrukture". Sudionici konferencije raspravljat će o strukturnim fondovima i mogućnostima za Hrvatsku, o pripremama za korištenje te područjima prihvatljivim za financiranje. Raspravljat će se i o iskustvima susjednih zemalja, članica EU-a, u financiranju projekta lokalne i regionalne infrastrukture iz strukturnih fondova (9 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Predstavnici Udruge industrije nemetala, građevinskog materijala i rudarstva Hrvatske pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca održat će konferenciju za novinare na kojoj će upozoriti na probleme s državnom administracijom, zbog čega je, po tvrdnjama članova udruge, ugroženo 17 tisuća radnih mjesta u rudarstvu. HUP-ovci kažu da već nekoliko godina upozoravaju na manjkavosti uredbi i zakona koji reguliraju rudarstvo, a situacija se, po njihovim riječima, pogoršava jer njihove apele za izmjenama uredbi i hitnom donošenju novog Zakona o rudarstvu nadležni predstavnici vlasti ignoriraju. Zbog toga je, kažu, upitan opstanak velikog broja tvrtki (10 sati, HUP, Pavla Hatza 12).

ZAGREB - Tvrtka Končar-elektroindustrija predstavit će regionalni elektromotorni niskopodni vlak proizveden za Hrvatske željeznice (10,30 sati, Končar - električna vozila, Velimira Škorpika 7).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog telekoma će na konferenciji za novinare predstaviti godišnje kompanijsko izvješće o odgovornom poslovanju za 2010. godinu (12 sati, HT, Savska 32).

dežurni urednici:

prije podne: Damir Margetić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙