FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primorac na OI

Autor: dlug
ZAGREB, 16. svibnja 2011. (Hina) - Više nema nikakve dvojbe. Hrvatski stolnotenisač Zoran Primorac (42) osigurao je nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine što će biti njegove već sedme OI.

Međunarodni stolnoteniski savez (ITTF) danas je objavio listu 28 igrača i igračica koji su izborili izravan plasman u London, a na njoj se na 24. mjestu nalazi i Primorac. Nažalost, među djevojkama nema niti jedne Hrvatice koja je direktno izvadila vizu za OI. Na listi se nalaze maksimalno po dva igrača iz iste zemlje, dok će ostali vizu za London loviti kroz kvalifikacije. Za Primorca se ključnim pokazao plasman u drugo kolo nedavnog svjetskog prvenstva u Rotterdamu.

Neuništivi hrvatski stolnotenisač na svojim prvim Olimpijskim igrama nastupio je prije 23 godine u Seulu gdje je osvojio srebrnu medalju u paru s Ilijom Lupuleskuom. Bila je to ujedno i njegova prva medalja na velikim natjecanjima. S Lupulescom je 1990. osvojio naslov europskih prvaka na EP u Göteborgu, dok je četiri godine kasnije bio zlatni i na EP u Birminghamu u mješovitim parovima. Ukupno je osvojio 21 medalju na OI, SP i EP. Prije 11 godina na u Sydneyu je nosio hrvatsku zastavu na otvaranju OI.

REZULTATI ZORANA PRIMORCA NA OI

OI Seoul 1988 - srebrna medalja u parovima

OI Barcelona 1992 - 9. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji i u igri parova zajedno sa dragutinom Šurbekom

OI Atlanta 1996 - Od 9. do 16. mjesta pojedinačno, a u paru s Damirom Atikovićem zauzeo je poziciju od 17. do 24. mjesta

OI Sydney 2000 - ispao u prvom kolu od Japanca Tasakia

OI Atena 2004 - ispao u 3. kolu od Kineza Ma Lina

OI Peking 2008 - ispao u četvrtfinalu od Šveđanina Perssona

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙