FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RH članica Izvršnog vijeća OPCW-a

Autor: nkot
ZAGREB, 16. svibnja 2011. (Hina) - Hrvatska je postala članicom Izvršnog vijeća Međunarodne organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW) sa sjedištem u Den Haagu, a tijekom njezina mandata zastupat će je stalna predstavnica Vesela Mrđen Korać, priopćilo je u ponedjeljak hrvatsko veleposlanstvo u Nizozemskoj.

Izvršno vijeće je sastavljeno od predstavnika 41 države članice (od ukupno 188), s mandatom od dvije godine, a glavna mu je zadaća promicanje učinkovite implementacije Konvencije o kemijskom oružju, kaže se u priopćenju. Jedan od glavnih ciljeva Konvencije je uništenje postojećih zaliha kemijskog oružja do kraja 2012. godine.

Hrvatska vrlo aktivno sudjeluje u radu Međunarodne organizacije za zabranu kemijskog oružja. U suradnji OPCW-a i Regionalnog centra za pomoć u verifikaciji i provedbi kontrole naoružanja (RACVIAC) u Rakitju, u veljači je uz podršku hrvatske vlade održan 8. seminar o Konvenciji o kemijskom oružju. Od 11. do 15. travnja u Cavtatu je održan Svjetski kongres o prijetnji od kemijskog, biološkog, radiološkog i nuklearnog oružja i terorizma, kaže se u priopćenju.

(Hina) xpp/xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙