FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savjeta HNB-a: novi većinski vlasnik A štedne banke

Autor: ista
ZAGREB, 11. svibnja 2011. (Hina) - Savjet Hrvatske narodne banke danas je razmotrio najnovija gospodarska i novčana kretanja, te prihvatio Godišnje izvješće o djelovanju i financijskom poslovanju središnje banke za 2010. godinu, priopćeno je iz HNB-a nakon sjednice Savjeta na kojoj je dana i suglasnost Fondu za razvoj Autonomne pokrajine Vojvodina za stjecanje više od 50 posto udjela u temeljnom kapitalu A štedne banke.

Na današnjoj sjednici Savjet HNB-a razmotrio je zahtjev i dao suglasnost Fondu za razvoj Autonomne pokrajine Vojvodina, sa sjedištem u Novom Sadu, da mu se odobri stjecanje više od 50 posto udjela u temeljnom kapitalu A štedne banke malog poduzetništva d.d., Zagreb.

Stjecanje će biti realizirano kupoprodajom dijela sadašnjih redovnih dionica, te dokapitalizacijom navedene štedne banke, navodi se u priopćenju.

Savjet HNB-a suglasio se i s odlukama nadzornih odbora triju banaka o imenovanjima u uprave tih financijskih institucija: Ivo Markotić postaje predsjednikom a Fran Renko bit će član uprave Centar banke d.d., Zagreb; Gian Luigi Bolfe preuzet će funkciju predsjednika uprave Banke Kovanica d.d., Varaždin; Nenad Jeđud ostaje predsjednik a Tihomir Gluić postaje član uprave Međimurske banke d.d., Čakovec.

(Hina) xpp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙