FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki "Papin križ" premješta se u Zagreb

Autor: vsik
OSIJEK,9. svibnja, 2011.(Hina) - Križ koji je dočekao sada pokojnog papu Ivana Pavla II. na euharistijskom slavlju u osječkoj športskoj zračnoj luci 7. lipnja 2003. bit će premješten na zagrebački hipodrom gdje će se 4. i 5. lipnja održati susret s papom Benediktom XVI. za vrijeme njegova posjeta Hrvatskoj.

Po riječima osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala, osječki "Papin križ", koji je postao "simbolom susreta Istoka i Zapada, jer su se na susretu s papom Ivanom Pavlom II. našli predstavnici svih vjerskih zajednica kojima je Sveti Otac uputio poruku o važnosti zajedništva i istinske tolerancije", ima veliko duhovno značenje za sve vjernike.

Privremeno premještanje osječkoga "Papina križa" u Zagreb dogovoreno je s pomoćnim biskupom đakovačko-osječkim msgr. Đurom Hranićem uoči Uskrsa, kazao je gradonačelnik Bubalo.

Dodao je kako je Križ osječko Gradsko vijeće proglasilo lokalnim kulturnim dobrom. Križ je, među ostalim, znakovit i po tome što je moto Papina posjeta bio "Zajedno u Kristu" i što nas uvijek poziva da poruke sada blaženog pape Ivana Pavla II. provodimo u život, rekao je.

Križ je blagoslovio blaženi papa Ivan Pavao II. na euharistijskom slavlju u nazočnosti više od dvjesto tisuća vjernika.

Visok je 21 i širok 14 metara, a 2006. postavljen je na spomen-uzvisinu uz prometnicu u Ulici sv. Leopolda B. Mandića na ulasku u Osijek.

(Hina) xvsik yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙