FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cat Stevens alias Yusuf počeo europsku turneju

Autor: sdje
STOCKHOLM, 9. svibnja 2011. (Hina/APA) - Britanski glazbenik Cat Stevens alias Yusuf Islami koji danas nastupa pod skraćenim umjetničkim imenom Yusuf ovog je vikenda u Stockholmu započeo svoju europsku turneju, prvu nakon njegovih najuspješnijih dana na estradi krajem 70-tih godina prošlog stoljeća.

Koncert je održan u nekadašnjoj stockholmskoj dvorani za hokej Hovetu pred više od osam tisuća oduševljenih posjetitelja, a osim najpoznatijih glazbenih hitova poput "Morning Has Broken", "Wild World" ili "Father and Son", Yusuf je izveo i svoja najnovija ostvarenja, među kojima dijelove mjuzikla "Moonshadow" ili pjesme "Boots and Sand" i aktualnu "My People" u kojoj podupire građansku pobunu i demokratske težnje arapskog svijeta. Angažirani borac za ljudska prava, Yusuf je koncert završio pjesmom "Peace Train" koja je publiku digla na noge i izazvala zaglušujući aplauz.

Cat Stevens rođen je u Britaniji u obitelji oca ciparskog Grka i majke Šveđanke, a nakon svjetski uspješne karijere kantautora, pjevača i multiinstrumentalnog izvođača potkraj 70-tih godina prešao je na islam i uzeo ime Yusuf Islami. Od tada se uz glazbenu karijeru posvetio borbi za ljudska prava i toleranciju.

(Hina) xsd ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙