FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen Svjetski kup u Poreču

Autor: rsal
POREČ, 7. svibnja 2011. (Hina) - U Poreču je završen Svjetski streličarski kup u Poreču, koji je protekao u znaku američkih streličara koji su osvojili šest zlata i tri svjetska rekorda.

Zlato u disciplini zakrivljeni luk osvojio je Amerikanac Brady Ellison, srebro Korejanac Woojin Kim, a broncu Ukrajinac Viktor Ruban. U disciplini zakrivljeni luk za žene zlato je ponijela Korejanka Gyeonghee Han, srebro Talijanka Pia Carmen Lionetti, te broncu Korejanka Dasomi Jung. U disciplini složeni luk zlato je ponio Rodger JR Willet iz SAD-a, srebro Španjolac Jorge Jimenez, a broncu Ukrajinac Martin Damsbo U ženskoj konkurenciji zlato je pripalo Eriki Anschutz iz SAD-a, srebro Viktoriji Balzhanovoj iz Rusije,a bronca Talijanki Lauri Longo.

U disciplini zakrivljeni luk za muškarce ekipno zlato je pripalo reprezentaciji SAD-a, srebro Indiji te bronca Koreji. U ženskoj konkurenciji zlato su dobile reprezentativke Koreje, srebro reprezentativke Rusije te broncu reprezentativke Njemačke.

U disciplini složeni luk za muškarce ekipno zlato je pripalo reprezentaciji SAD-a, srebro reprezentaciji Danske te bronca reprezentaciji Irana. U ženskoj konkurenciji zlato su dobile reprezentativke Francuske, srebro reprezentativke Švedske te broncu reprezentativke Rusije.

U disciplini zakrivljeni luk za mješovite ekipe zlato je pripalo reprezentaciji Koreje, srebro reprezentaciji SAD te bronca reprezentaciji Španjolske. U disciplini složeni luk za mješovite ekipe zlato je osvojila reprezentacija SAD-a, srebro reprezentacija Slovenije te broncu reprezentacija Francuske.

Natjecanje su obilježili svjetski rekordi koje je postigla reprezentacija SAD-a. Muška i ženska ekipa u disciplini složeni luk postigle su najbolje svjetske rezultate, a rekordi su oboreni i u u disciplini složeni luk, gdje je Reo Wilde srušio vlastiti svjetski rekord. Reprezentacija SAD-a obilježila je ovaj streličarski kup osvojivši čak šest zlatnih i jednu srebrnu medalju, dok je reprezentacija Koreje osvojila dva zlata, jedno srebro i dvije bronce.

Od naših streličara najuspješniji je bio Robert Šandorka koji se plasirao među 32 najbolja svjetska streličara u disciplini zakrivljeni luk. Ivana Buden i Tanja Zorman ušavši među 48 najboljih svjetskih streličarki bile su naše najuspješnije streličarke u disciplini složeni luk, dok je Vladimir Bartol u istoj disciplini također izborio poziciju među 48 najboljih streličara.

(Hina) xpp yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙