FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinka Cetinski puštena na slobodu

Autor: dspo
PULA, 6. svibnja 2011.(Hina) - Rješenjem istražnog suca danas je ukinut pritvor prvookrivljenoj Vinki Cetinski i drugookrivljenome Marinu Sorgi u slučaju zloporabe pri kupnji i prodaji nekretnina za tvrtku "Kermas ulaganja" u vlasništvu Danka Končara, priopćeno je danas iz Županijskog suda u Puli.

U rješenju o puštanju na slobodu određena im je mjera opreza, tj. zabranjeno im je uspostavljanje kontakta i razgovora, izravno i preko trećih osoba sa svjedocima koji će se ispitati u daljnjem tijeku istrage. Trećeokrivljenom Borisu Sorgi i četvrtookrivljenome Željanu Hrvatinu produljen je pritvor, na istoj zakonskoj osnovi po kojoj je bio i određen.

Inače, istraga se u tom slučaju provodi protiv Vinke Cetinski koja je bila direktorica tvrtke "Kermas ulaganja", vlasnika agencija za promet nekretninama Borisa i Marina Sorga, odvjetnika Željana Hrvatina i njegove supruge Romine (39), koja je suvlasnica agencije za prodaju nekretnina te posrednika u kuprodaji nekretnina koji su nalazili prodavatelje na terenu i ugovarali prodaju Gordana Dobrovića (51) i Željka Bilića (35) zbog kaznenih djela protiv službene dužnosti. Vinka Cetinski tereti se za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, Marin Sorgo i Romina Hrvatin za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti, Dobrović i Bilić za pomaganje u zloporabi položaja i ovlasti, a Boris Sorgo i Željan Hrvatin za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti.

U istrazi o malverzacijama prilikom kupnje i prodaje nekretnina na štetu tvrtke "Kermas ulaganja" Danka Končara policija je do sada utvrdila kako je ta tvrtka navodno oštećena za ukupno 43 milijuna kuna.

(Hina) xdspo ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙