FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Braga i Porto u finalu

Autor: dlug
ZAGREB, 5. svibnja 2011. (Hina) - U finalu Europske lige 18. svibnja u Dublinu igrat će portugalski klubovi Porto i Braga. U uzvratnom susretu polufinala Villarreal je pobijedio Porto 3:2, međutim nije uspio nadoknaditi četiri gola zaostatka iz prve utakmice. U drugom dvoboju Braga je pobijedila Benficu 1:0, a kako je prvi susret u Lisabonu završio pobjedom Benfice 2:1, Braga je zbog gola postignutog u gostima izborila finale.

U povijesti europskih kupova samo su tri kluba nadoknadila minus od četiri gola iz prve utakmice, portugalski Leixoes, beogradski Partizan i Real Madrid. Leixoes je 1962. u 1. kolu Kupu pobjednika kupova izgubio od La Chaux-de-Fonds 2:6, a u uzvratu slavio 5:0. U sezoni 1984/85. Queens Park Rangers je u dvoboju 2. kola Kupa Uefa pobijedio Partizan 6:2, no Partizan je u Beogradu slavio 4:0 i plasirao se u treće kolo. Godinu dana kasnije Real Madrid je 3. kolu Kupa Uefa izgubio od Borussia Mönchengladbach 1:5, no u Madridu je pobijedio 4:0.

Golove za Villarreal zabili su Cani (17), Capdevila (75) i Rossi (80-11m), dok su strijelci za Porto bili Hulk (40) i Falcao (48).

U drugom polufinalu Braga je pobijedila Benficu 1:0, a kako je prvi susret u Lisabonu završio pobjedom Benfice 2:1, Braga je zbog gola postignutog u gostima izborila finale. Braga je plasmanom u finale ostvarila najveći uspjeh u povijesti kluba, a pogodak odluke zabio je Custodio u 19. minuti.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙