FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: uhićen pljačkaš Imex banke

Autor: zjur
SPLIT, 4. svibnja 2011. (Hina) - Četrdesettrogodišnji muškarac i njegov pomagač, koji su prošli tjedan pokušali opljačkati Imex banku u Splitu, uhićeni su, rečeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi (PU).

Isti je muškarac, kazao je načelnik PU-a Ivica Tolušić, isti dan opljačkao i poštanski ured u Šimićevoj ulici u Splitu, ukravši 82.000 kuna.

Kako je rečeno, pljačkaš je 43-godišnji vojni umirovljenik iz Splita, kojeg policija osim za pokušaj pljačke banke, u kojoj je ranjen zaštitar, i pljačku poštanskog ureda, sumnjiči i za pljačku iz 2007. kad je iz poštanskog ureda u Šimićevoj ulici ukrao 101.000 kuna.

U pokušaju pljačke u banci mu je pomogao 35- godišnjak kod kojega je u stanu, kao i kod 43-godišnjaka, policija pronašla noževe, bombu, pendrek, tri pištolja, među kojima i jedan plinski, i razno streljivo.

Kod počinitelja, rečeno je na konferenciji, policija je pronašla tek 30.000 kuna, a 43-godišnjak je policiji priznao pljačke.

"Policija nastavlja kriminalističko istraživanje zbog osnovane sumnje da su obojica počinila i druga kaznena djela, kazao je načelnik Ivica Tolušić, zahvalivši građanima koji su, kako je rekao, puno pomogli u otkrivanju počinitelja, a i medijima koji su objavili snimku pljačke.

Kako se moglo čuti, dvojica osumnjičenika su se na splitskom području bavila ugostiteljstvom sve dok 43- godišnjak nije zapao u novčane teškoće, a dijelom je uzrok i kocka. Najvjerojatniji motiv za pljačke bili su dugovi bankama i lihvarima.

Obojica su sprovedena u Istražni centar Županijskog suda u Splitu.

(Hina) xzjur ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙