FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Xavi: Igrat ćemo napadački, navijači nam ne bi dopustili da igramo drugačije

Autor: imli
BARCELONA, 3. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Najbolji "playmaker" na svijetu Xavi Hernandez izjavio je da će Barcelona i u današnjem uzvratu na Camp Nou u polufinalu Lige prvaka igrati napadački protiv Real Madrida, bez obzira što iz prve utakmice ima prednost od 2-0.

"Barca će ostati vjerna svom stilu igre. Uvijek igramo napadački i nikad se nismo povukli i branili vodstvo. Mi ne znamo drugačije igrati, a niti bi nam naši navijači dopustili da igramo drugačije. Što se tiče Reala, njihova igra bila je ultradefenzivna, samo su se branili i igrali na kontranapade. Ono što je Real pokazao nije nogomet, navijači žele gledati atraktivnu igru, a ne bunker na isušenom i nepokošenom travnjaku. Mislim da sada nemaju izbora i da će morati napasti ako žele prolaz u finale", kazao je Xavi.

Barcin veznjak naglasio je još jednu stvar: "Ne smijemo ući u verbalni rat sa Mourinhom, jer kao što je naš trener kazao Mourinho uvijek pobjeđuje u ratu riječima. Mi ćemo govoriti na terenu".

Prije tjedan dana u prvom polufinalnom susretu na stadionu Bernabeu Barcelona je slavila protiv Real Madrida sa 2-0 pogocima Lea Messija u 76. i 87. minuti. No, u 61. minuti kod rezultata 0-0 sudac utakmice Wolfgang Stark je zbog brutalnog prekršaja na Daniju Alvesu isključio veznjaka Reala Pepea, a potom zbog prigovora i trenera Josea Mourinha. Nakon susreta Mourinho je izjavio da Barcelona stalno ima pomoć sudaca, te da je Guardiola sa Barcom osvojio Ligu prvaka 2009. zahvaljujući sudačkom skandalu u polufinalu protiv Chelseaja. Mourinho je pritom zaboravio na činjenicu da je njegova ekipa od prve minute igrala "bunker", a zlobnici bi rekli da je Real prezentirao savršeni način kako se igra bez lopte, a razlog tome je što se nisu uspjeli sastati sa loptom.

Iako gotovo nitko ne vjeruje da bi Real mogao eliminirati Barcu, napadač madridskog kluba Karim Benzema ipak je optimističan.

"U nogometu ništa nije izgubljeno, dok postoji i najmanja šansa treba se nadati. Trebaju nam barem dva gola i idemo po njih. Morat ćemo napasti, ali i u obrani moramo biti pažljivi, jer je važno da sačuvamo mrežu ako želimo imati šanse za prolaz u finale", rekao je Benzema, koji je u prvoj utakmici sjedio na klupi za pričuve.

Real na Camp Nou dolazi bez kažnjenih Pepea i Sergija Ramosa, a zbog isključenja u prvoj utakmici na trenerskoj klupi neće moći sjediti ni Mourinho.

Barcelona će biti jača za oporavljenog veznjaka Andresa Iniestu, te braniča Erica Abidala, koji nije igrao od sredine ožujka, kada je otkriveno da ima tumor na jetrima.

"Što se tiče tumora, Abidal je uspješno operiran i bolest je prošlost. Izgubio je na težini i nije spreman za 90 minuta, ali očekujem da mu navijači prirede veličanstvenu dobrodošlicu. Svi smo vrlo sretni zbog njega", kazao je trener Barce Pep Guardiola.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙