FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak 3. svibnja

Autor: aspa
ZAGREB, 2. svibnja 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 3. svibnja:

VUKOVAR - Potpredsjednik vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović posjetit će vukovarsku Opću bolnicu, gdje će svečano otvoriti prostoriju za magnetnu rezonancu (10,30 sati dolazak u bolnicu, 11 sati svečano otvorenje prostorije za magnetnu rezonancu, 11,45 sati svečani obilazak obnovljenog dijela bolnice te izjava za medije).

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa održat će se konferencija "Jedinstvo uz pomoć znanja - zajedno do konkurentnije Hrvatske" (9 sati, Donje svetice 38). U prvom dijelu konferencije predstavit će se rezultati rada fonda za "Jedinstvo uz pomoć znanja", a u drugom dijelu predstavnici znanstvene zajednice i gospodarstva raspravljat će o jačanju suradnje u nazočnosti ministra Radovana Fuchsa.

ZAGREB - Odbor za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora održat će 75. sjednicu, a na dnevnom je redu prijedlog zakona o potvrđivanju ugovora o zajmu imeđu RH i međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekt integracije u EU "Natura 2000". Na dnevnom je redu i prijedlog izmjena i dopuna Pomorskog zakonika te prijedlog godišnjega provedbenog plana statističkih aktivnosti RH u 2011. (16 sati, Dvorana Stjepana Radića, Markov trg 2)

ZAGREB - Tematska sjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskoga sabora o finaciranju autonomnih ženskih skloništa na kojoj će predstavnice autonomnih ženskih skloništa predstaviti vlastiti nacrt zakona o financiranju ženskih skloništa i savjetovališta (11 sati, Dvorana Mažuranića, zgrada Sabora, Markov trg 2).

ZAGREB - Svečana dodjela novinarskih nagrada HND-a na Svjetski dan slobode medija u velikoj dvorani Novinarskog doma (12 sati, Perkovčeva 2). Nakon toga na Svjetski dan slobode medija, 3. svibnja, u 18 sati u Zagrebu, na raskrižju Gajeve i Bogovićeve ulice HND i SNH organiziraju skup na kojem će upozoriti na glavne probleme novinarstva i položaj novinara danas u Hrvatskoj. Skup je oko 17,30 sati na platou Novinarskog doma u Perkovčevoj 2.

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Vojin Bakić - Prijedlog za beogradski spomenik Marxu i Engelsu" kustosa izložbe Ivice Župana (20 sati, "Academia Moderna", Augusta Šenoe 11).

RIJEKA - Osamnaesti međunarodni festival malih scena, na kojemu će do 8. svibnja biti prikazano osam predstava iz Srbije, Velike Britanije, Crne Gore, Mađarske i Hrvatske, počet će izvedbom predstave "Gospoda Glembajevi" beogradskog Ateljea 212 u režiji Jagoša Markovića (Hrvatski kulturni dom na Sušaku, 19,30 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Neven Leskovar

Popodne: Marko Curać

Navečer: Jasna Nahtigal

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙