FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar sigurnosti BiH:Možemo se oduprijeti svakoj prijetnji

Autor: zkre
MOSTAR/SARAJEVO, 2. svibnja 2011. (Hina) - Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović ocijenio je u ponedjeljak povodom ubojstva Osame bin Ladena da se vlasti BiH mogu suprotstaviti svakoj prijetnji, pa i terorističkim napadima.

U pisanoj izjavi ministar Ahmetović ocijenio je da je ubojstvo "lidera terorističke mreže al Kaida Osame bin Ladena, koji je odgovoran za teroristički napad od 11. rujna 2001., kao i druge napade širom svijeta u kojima su su smrtno stradale tisuće ljudi, dočekan s olakšanjem".

"Terorizam je zlo modernog vremena čije žrtve su uglavnom nedužni civili, te se protiv njega moramo boriti svim sredstvima. Bosna i Hercegovina ima kapacitet da se odupre svakoj vrsti prijetnje koja može ugroziti sigurnost svih njenih građana", rekao je Ahmetović.

Nakon rata u BiH dogodilo se više terorističkih napada, a za većinu se odgovornim smatraju pripadnici radikalnih islamističkih krugova. Prošle godine u središtu Bugojna aktivirana je eksplozivna naprava od čijih je posljedica poginuo jedan policajac, a više napada izvedeno je u središnjoj Bosni i Mostaru.

Sigurnosne službe BiH prošle godine ustvrdile su kako se u BiH nalazi 3.000 potencijalno opasnih osoba koje bi mogle izvesti terorističke napade.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙