FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Privedeni čelnici „Varaždinskih vijesti“

Autor: vvar
VARAŽDIN, 2. svibnja 2011. (Hina) - U Varaždinu su danas privedeni Ernest Fišer, Svebor Fišer i Davor Mašić, čelnici lokalnog tjednika „Varaždinskih vijesti“, jedan od suvlasnika kojega je i grad Varaždin.

Pošto su jutros stigli u prostorije tjednika i u njima proveli nekoliko sati, policijski su službenici došli i priveli direktora i glavnog urednika Ernesta Fišera, zamjenika direktora Svebora Fišera i voditelja marketinga Davora Mašića.

Glasnogovornik varaždinske Policijske uprave (PU) Igor Planinc zasad ne otkriva pojedinosti istrage i kaže samo da je policija pojačala istraživanje koje u suradnji s državnim odvjetništvom provodi u tome tjedniku.

Po neslužbenim obavijestima, trojica čelnika „Varaždinskih vijesti“ osumnjičena su za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Dogradonačelnik Slobodan Mikac, predstavnik grada Varaždina u skupštini tjednika, kaže da zasad nema nikakvih konkretnih podataka o događajima u toj tvrtki. "Znam da je bilo istražnih radnji i obavijesnih razgovora, ali mislim da 'Varaždinske vijesti' nisu zaslužile takav tretman i da se treba ozbiljno pozabaviti tom temom i istražiti što se dogodilo. Ako je bilo nezakonitosti, mi ćemo se sami potruditi da to dovedemo u red, da istražimo što je bilo i tko je za to odgovoran jer smo za to izravno zainteresirani, jer je grad vlasnik više od 20 posto dionica tjednika“, kazao je Mikac.

Ivan Mesek, predsjednik nadzornog odbora „Varaždinskih vijesti“, kojem je još u listopadu prošle godine istekao mandat, istaknuo je da je još tada trebala biti održana skupština tjednika, ali nije ni sazvana. Zašto nije, tek treba utvrditi, rekao je, dodavši da je godišnja skupština bila sazvana za prošli tjedan, ali je samo otvorena i zatim zatvorena jer nadzorni odbor, koji to po zakonu više nije, nije dobio računovodstveno izvješće za prošlu godinu, niti mišljenje revizorske kuće.

"Trgovački sud sada treba odabrati novi nadzorni odbor koji će izabrati novog predsjednika i pripremiti skupštinu u roku od 40 dana. U tom razdoblju trebali bi biti pripremljeni dokumenti kako bi godišnja skupština napokon bila održana", istaknuo je Mesek.

(Hina) xvvar ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙